Ce poate face o casă inteligentă astăzi

casa inteligenta

Economisirea energiei la nivel global este un argument important pentru vânzare

Casa inteligentă preia automat sarcinile de rutină, permite controlul chiar și departe de casă și astfel conferă un sentiment de siguranță. Cu toate acestea, intervievații au fost și mai convinși de potențialul pentru economisirea energiei atunci când încălzirea se oprește automat în momentul în care ferestrele sunt deschise, de exemplu. În special spaniolii, francezii și englezii au fost foarte interesați să economisească bani. Între 71 și 75 de procente dintre intervievați au considerat economisirea energiei un argument convingător în studiu. Deși acesta a fost, de asemenea, cel mai popular răspuns dat de germani, aceștia se situează pe ultimul loc în clasamentul pe țări, cu 59 de procente. Acest lucru este relativ surprinzător, deoarece germanii sunt general recunoscuți pentru responsabilitatea lor ecologică. Probabil că, mai degrabă aspectele financiare decât cele ecologice fac posibilitățile de economisire a energiei atât de interesante în țări ca Spania, Franța și Anglia. 

Vacanțe fără griji

Siguranța și securitatea dețin locul doi și trei în clasamentul general ca argumente și au fost numite de 59, respectiv 58 de procente dintre intervievați. O casă inteligentă care pornește automat o alarmă atunci când un intrus intră în casă și avertizează rezidenții prin trimiterea unui mesaj urgent pe telefonul lor este o idee la fel de interesantă ca și ideea de a putea verifica lucrurile în orice moment printr-o cameră video conectată. Securitatea joacă un rol deosebit de important pentru femei. Deși în general sunt mai puțin convinse de toate celelalte argumente decât bărbații, în acest caz situația este exact contrară. Doar o treime din cei intervievați consideră deosebit de convenabil să își pregătească un cappucino în timp ce încă stau întinși în pat. Aici francezii dau tonul: 42 de procente apreciază foarte mult să își găsească gata cafeaua cu lapte atunci când intră în bucătărie.

Francezii au cea mai mare încredere în casa conectată

O casă inteligentă ne face viața de zi cu zi mai convenabilă, economisește energie și bani și protejează mai bine căminul. Și totuși, mulți utilizatori de Twitter nu știu încă ce poate să facă deja o casă conectată. De exemplu, în timp ce două treimi dintre intervievați știu că o casă inteligentă poate stinge automat luminile atunci când plecați de acasă, doar 22 de procente își pot imagina că un cuptor poate deja să sugereze rețetele perfecte. Conform unui clasament al țărilor, merită menționat faptul că utilizatorii din Franța au cea mai mare încredere în ce poate face tehnologia caselor inteligente în comparație cu britanicii, americanii și austriecii, de exemplu. Pe de altă parte, germanii și spaniolii consideră că ceea ce este deja posibil în prezent este o viziune a viitorului.

Este deosebit de frapant că în special persoane cu vârste între 25 și 34 ani se apropie cel mai mult de realitate cu aprecierile lor. Faptul că gradul de conștientizare al posibilităților scade odată cu vârsta nu este la fel de surprinzător ca faptul că mulți nativi ai erei digitale nu cunosc ce funcții sunt posibile în prezent. În special pentru cei cu vârste între 16 și 24 ani, care nici măcar nu cunosc o lume fără internet, rețeaua la domiciliu este, în mod surprinzător, încă necunoscută. Motivul ar putea fi lipsa de relevanță pe care subiectul casei o are pentru această grupă de vârstă. Totuși, acest raționament nu se aplică pentru femei, care au fost mai precaute în evaluările lor despre ceea ce poate face o casă inteligentă, față de bărbați.

În plus, doar 50 de procente dintre intervievați știu că sistemele pentru o casă inteligentă din prezent sunt interoperabile, ceea ce înseamnă că dispozitive diferite pot comunica între ele, chiar independent de producător.