Coachingul produce, întotdeauna, rezultate

procesul de transformare prin coaching produce rezultate masurabile

Într-un proces de dezvoltare prin coaching, primul pas este setarea și clarificarea obiectivului: de ce ne apucăm de asta?, cât de conștienți suntem de necesitatea schimbării?, este această schimbare asumată la nivelul individului care beneficiază de coaching?.

Nici în această fază nu este deloc ușor. Obiectivitatea cu care analizezi (de regulă, folosind instrumente) și tragi concluzii trebuie să rămână veșnic trează. Indiferent cum procedau până atunci oamenii din organizație, lucrurile trebuiau consemnate ca atare, bune sau rele. Pentru că prima regulă în coaching este aceea că nu judeci. Doar observi starea de fapt.

După ce se traversează această etapă, în care oamenii angrenați în proiect află lucruri interesante despre ei înșiși, la nivel individual, dar și cum sunt percepuți ca echipă și organizație, ne apucăm de treabă. Nu există schimbare organizatională magică, în care, peste noapte, ca în povești, broscoiul se transformă în prințul călare pe un cal alb. Oricât ne-ar plăcea, poveștile nu țin în business. În companii, rezultatele se măsoară în cifre. La fel, și procesul de transformare prin coaching, produce rezultate măsurabile. Ca să ne întoarcem la promisiunea făcută.

Conform concluziilor diagnozei, am aflat cu toții care este punctul de plecare, momentul T0. Drumul către T1, T2 sau obiectivul final este asigurat de conștientizarea coachee-ului. Cât timp îl oglindești obiectiv și ferm, omul își pune la dispoziție resursele. În coaching, se lucrează cu materialul clientului. “Unlock the potential” este tagline-ul procesului. Câte chei ai la îndemână și pe care este clientul dispus să le încerce nu poate nimeni să spună. Am lucrat cu persoane care după primele trei sesiuni au sărit la nivelul următor de dezvoltare, dar am însoțit și procese în care am petrecut alături de coachee un timp lung de explorare. Identificarea opțiunilor dintre care vei alege cea mai potrivită soluție pe care să o transpui în plan de acțiuni este parte din călătorie și povestea ei.

Întorcându-mă la proiectul meu cu beneficiarii inteligenți guvernați de rațiune, îmi amintesc cu emoție dinamica grupului. Fiecare dintre participanți contribuie în felul său unic. Cum coagulezi energia fiecăruia astfel încât să faci pași împreună cu ei este o experiență la fel de interesantă.

Alte articole scrise de către Mihaela Feodorof: Antrenorul, preotul şi coach-ul

  • 41
  •  
  •  
  •  
  •