CEO Conference – Shaping The Future

Vorbind despre ,,Slowbalization”, Adjiedj Bakas a explicat cum deschiderea granițelor ca urmare a globalizării a transformat țările din Estul și Sudul Europei în state furnizoare de așa numiți ,,youngsters”. ,,Italia, Portugalia, România își exportă tinerii promițători în Germania sau Scandinavia. Deja îmbătrânirea populației este o problemă care devine din ce în ce mai severă în aceste state. Este important pentru state precum România să încerce să inverseze procesul de emigrare. Imigrația dinspre alte popoare nu este o soluție”, crede Bakas, care afirmă că ,,nu poți construi un viitor pe baza copiilor altor națiuni”. Bakas vede și soluția: ,,Mulți oameni din Suedia, Franța sau Olanda încep să cumpere proprietăți în Portugalia sau Ungaria și își mută activele și fondurile de pensii în aceste țări. România poate beneficia și se poate alătura acestei tendințe”. ,,Până acum, câștigătorul procesului de slowbalization este China, iar printre posibilii pierzători se pot afla state precum Suedia, Franța sau Marea Britanie. China, Rusia și Statele Unite vor fi principalele puteri într-o lume multipolară, condusă de către chinezi”, crede Bakas, în timp ce ,,Europa devine rapid un mare Disneyland în aer liber, cu turiști din toată lumea. Industria de turism din România poate beneficia de acest trend extrem de puternic”.

Bakas mai vede pentru România și posibilitatea capitalizării evoluției demografice mondiale: ,,Populația lumii crește în fiecare zi cu 220.000 de persoane. Așa că industria agricolă și alimentară are mare viitor, poate produce enorm pentru export. Între timp, industria globală de IT crește rapid. Românii sunt buni la asta și se pot aștepta la o creștere fantastică”, a mai declarat Adjiedj Bakas în pentru CEO Conference – Slowbalization. How to redesign the organization of the future.

Lideri ai celor mai importante companii din România se vor reuni pe 22 mai la CEO Conference – Shaping the Future, la Stejarii Country Club, pentru a dezbate atât previziunile lansate de Adjiedj Bakas, cât și alte teme de maxim interes aflate pe agenda top executivilor care conduc organizații de succes.

Printre partenerii media ai evenimentului se află și Manager Express.

Înregistrarea la eveniment se poate face pe pagina: www.ceoconference.ro.

Doingbusiness.ro este o companie “one stop shop” specializată în furnizarea de soluții integrate de dezvoltare a afacerilor care încorporează un portofoliu de publicații premium, evenimente de business, soluții și instrumente digitale dezvoltate pentru a asigura succesul companiilor din Romania într-un mediu aflat în schimbare accelerată, transformări organizaționale, influențat de technologii disruptive.