Innova Project Consulting susține mediul antreprenorial

Innova Project Consulting continua si in acest an organizarea de seminarii gratuite pentru raportarea non-financiara

Companiile din România, tot mai implicate social

Noțiunea de rapoarte de sustenabilitate sau nefinanciare este nouă în peisajul antreprenorial și de business românesc, însă, odată cu realizarea lor, apare și perspectiva asupra implicării organizațiilor în mediul social și cât de mult contribuie ele la dezvoltarea economiei locale.

“Având în vedere complexitatea procesului de raportare și faptul că aceasta relevă performanța socială, economică și de mediu a unei companii, este important ca la seminariile noastre să participe reprezentanți din toate departamentele. De asemenea, prin participarea la seminar, persoanele din managementul organizațiilor pot înțelege mai bine atât în ce constă un proces de raportare cât, mai ales, cum să aloce mai bine resursele umane, financiare și de timp”, adaugă Mihaela Croitoru, asociat, consultant și director Innova Project Consulting.

Se poate observa cum companiile care activează în sectoare cu impact semnificativ asupra mediului și asupra siguranței comunităților, au implementat planuri de prevenire și de instruire a populației în caz de accidente majore. Totodată, au realizat investiții semnificative în tehnologii care să contribuie la acest demers, cât și la reducerea amprentei de carbon.

În același timp, companiile care activează în sectoare în care există deficit de resurse umane calificate, s-au implicat în mod direct în implementarea unor programe educaționale, în vederea formării noilor generații de specialiști, iar altele au impus în lanțul de furnizori respectarea unor standarde înalte de securitate în muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor de lucru.