Vrei să produci conținut pentru contextul potrivit, distribuit și care să îți ajute startup-ul să fie văzut? Liam Harrington, CEO UNILAD, are câteva trucuri pentru a îndeplini acest obiectiv. UNILAD este o platformă socială, axată pe video, creată de generația Y pentru semenii lor. Înseamnă că întreaga companie este formată din angajați cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, precum și audiența către care se adresează.
Ce este conținutul “viral”?
Crearea unui astfel de material înseamnă o echipă implicată în sesiuni de brainstorming și transpunerea ideilor potrivite în video-uri produse in-house. Asta înseamnă că orice conținut poate fi produs rapid, asigurându-se finalizarea lui într-un mod clar și concis. Aceste caracteristici sunt foarte importante pentru generația Y către care comunica, în același timp, o mulțime de brand-uri.
Când ne gândim la a crea un material viral trebuie să stabilim scopul acestuia. Vrei să spui potențialilor consumatori ce face compania ta? Încerci să încurajezi vânzarea produsului tău? Sau vrei să crești vizibilitatea brand-ului?
Conținutul bun înseamnă sa afli care este cea mai importantă întrebare la care poți răspunde și să o abordezi pas cu pas. Încercarea de a comunica prea multe lucruri deodată va confuza cititorul.
Cum poți crea materialul viral?
- Video-urile ar trebui optimizate pentru cât mai multe dispozitive. Și, mai ales, pentru telefonul mobil. Dacă nu este potrivit acestora, nu va mai fi citit.
- Orice video ar trebui să aibă undeva la 1 minut și 30 de secunde. Desigur, dacă povestea merită și poate fi spusă mai bine în mai multe minute, atunci creează un material complex dar antrenant.
- Primele cinci secunde trebuie să acapareze atenția fără a compromite mesajul.
Cum să distribui conținutul?
Poți apela cu încredere la canalele de social media, cu mențiunea că fiecare are un specific al audienței. Este în regulă să selectezi anumite medii, cele potrivite audienței targetate.
Pentru insipirație atât la nivel de subiecte cât și la cum să te promovezi, urmăreste webinarii gratuite, site-uri dedicate startup-urilor, abonează-te la newslettere pentru că informația este peste tot.
În ansamblu, a ști de ce există compania ta și a-ți cunoaște audiența până la cele mai mici detalii te vor ajuta să creezi cea mai bună strategie de conținut. Ține-i aproape pe cei către care comunici și mesajul tău va ajunge la ei.