Despre co-creare și de ce a venit momentul să o luăm din nou în considerare

Despre co-creare si de ce a venit momentul sa o luam din nou in considerare

Cât de pregătite ne sunt mințile să colaboreze larg?

Mai întâi, să ne uităm la aspectele psihologice ale colaborării.

Încă nu suntem obișnuiți să ascultăm cu adevărat, să ne simțim bine în tăcerea care ascunde mult potential, să exersăm empatia și să primim o idee fără critică și opoziție, îmbrățișând-o pentru a-i da putere să ne poarte către noi posibilități. Ne străduim să îi învățăm pe membrii echipelor să primească feedback și să se dezvețe de șablonul mental și verbal al lui ”da, dar…”. În schimb, avem în organizații încă foarte multă gândire silozată, centrare pe nevoi de grup, setare pe obiective proprii care ne țin prizonieri în soluții evidente, împiedicându-ne să găsim ceva inovator și îndrăzneț care să abordeze provocările din cu totul alt unghi, de la alt nivel.

În mod obișnuit, în procesele creative și în managementul de proiect, lucrăm cu un lider de proces care păstrează controlul asupra obiectivului, abordării, rezultatelor – și știm că acest lucru este eficient, funcționează. Dar experimentăm prea puțin ce ar fi posibil și ce s-ar crea în afara controlului sau dacă nelipsitul ”leader” ar abandona poziția de coordonare, devenind ”follower”, măcar pentru o vreme, ascultând empatic opinii și idei.

Ei, bine, toate acestea pot fi antrenate la nivelul organizației ca aptitudini de lucru de secol 21. În experiența mea, organizațiile care au investit amplu în dezvoltarea acestor atitudini și abilități de inteligență emoțională au produs transformări rapide și mult mai facile, au câștigat fluență sporită și satisfacție superioară a tuturor membrilor, motivare.

Ce anume ne aduce co-crearea și de ce avem nevoie de ea?

În primul rând, co-crearea seamănă cu o democratizare radicală a ideilor: sugestiile, punctele de vedere, nevoile și soluțiile sunt colectate amplu din toate sursele la îndemână, fără granite între departamente sau între furnizor și client. Este, dacă vreți, un win-win la puterea a treia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •