Despre co-creare și de ce a venit momentul să o luăm din nou în considerare

Despre co-creare si de ce a venit momentul sa o luam din nou in considerare

4 pași spre co-creare:

  1. Harta ecosistemului și pe cine ignorăm

Haideți să pornim de la a desena ecosistemul, determinând toate elementele, chiar și pe acelea pe care nu le putem controla sau influența. Un ecosistem pune la treabă mai multe minți diverse și de-aici nevoia de a invita clienți și parteneri, atunci când pornim la drum. O bună întrebare este ”pe cine ignorăm”, ce element lăsăm la o parte pentru că îl considerăm minor sau credem că știm totul despre el? Instrumentul de căpătâi în acest proces este mindmapping – se deprinde relativ ușor și eu, una, nu l-am utilizat niciodată cu vreo echipă fără să obțin multe ”aha”-uri răsunătoare.

  1. Dezlănțuirea empatiei

Hărțile sistemice nu ne extrag din gândirea liniară și mai degrabă unilaterală dacă nu practicăm empatia cu răbdare. Cum se vede situația din perspectiva fiecărui element, ce spun oamenii implicați, ce știm și ce mai avem încă de aflat? Un instrument la îndemână pentru asta este coaching-ul sistemic, constelațiile – abordări bazate pe puternice vizualizări și frecvente schimbări de perspective.

  1. Puterea tăcerii și a pauzei

Da, în mod obișnuit nu ne permitem să facem asta. Considerăm că acțiunea este superioară non-acțiunii. Suntem presați de timp și ținte ambițioase, de stringența schimbării și iuțeala cu care se miscă alături competiția noastră. Dar tăcerea și pauza produc reașezări și aduc nuanțe pe care limbajul și interacțiunea nu reușesc să le concretizeze. În coaching, de exemplu, din postura de coach, învățăm să ascultăm ce spun tăcerile și, dacă vi se pare prea filosofică această exprimare, uitați-vă la cele mai apropiate relații din viața voastră și veți vedea cât de multe lucruri vă vorbesc în tăcerile celor dragi. Practica tăcerii nu este dificilă, cere doar puțină disciplină de echipă și alegerea momentului potrivit în care lăsăm la o parte cuvintele. De regulă, momentul este bine detectat de un facilitator și adesea este chiar clipa în care suntem în impas sau, dimpotrivă, pare că am terminat și pus cap la cap tot ce ceea era de spus sau arătat.

  1. Individualism versus sinergie

Pentru ca noua soluție co-creată să prindă viață, legăturile ecosistemului nonliniar nu trebuie să fie închise într-un sertar, izolate în camera de lucru, în vreme ce noi ne întoarcem la ceea ce ne trebuie urgent sau la următoarea ședință. Mințile noastre trebuie să continue să perceapă și să gândească în paradigmele interdependențelor pe care le-am descoperit. Acțiunile noastre vor fi apoi în mod firesc aliniate la sinergiile generate în ecosistem. Cum spuneam, un win-win la puterea a treia.

Dacă articolul vă înspiră, nu ezitați să îl împărtășiți colegilor, colaboratorilor și clienților cu care vă doriți să lucrați sinergic. Împreună este întotdeauna mai bine.

(Foto: CAMPUS OF EXCELLENCE, www.flickr.com)

Diana Voicu este specializată în marketing, vânzări, comunicare și PR. În prima parte a carierei sale, vreme de opt ani, a fost ziarist de radio și televiziune, a lucrat pentru agențiile de presă Reuters și Associated Press și a lansat, ca redactor-șef, revista Elle în România.

Din 1998, a intrat în business, mai întâi ca director de marketing al unei mari companii de distribuție. Mai apoi, i s-a alăturat lui Ion Țiriac, în cadrul Fundației Olimpice Române, pentru a asigura finanțarea loturilor olimpice ale României din fonduri obținute de la sponsori. A fost director de marketing al Alexandrion Group și director de conferințe în cadrul grupului Forum Invest-Media On.

Începând cu anul 2004, Diana a ales o carieră de trainer și consultant de resurse umane, mai întâi în cadrul companiei Response, apoi pe cont propriu. Din 2008, Diana a creat și coordonat, în cadrul MMM Consulting, proiecte de instruire și dezvoltare a resurselor umane și a contribuit la formarea câtorva sute de traineri sectorul bancar din cadrul BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Bancpost, BRD etc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •