Digitalizarea companiilor de servicii profesionale

industria serviciilor profesionale

Serviciile, mai ales cele profesionale, sunt marca nivelului de sofisticare a mediului de afaceri dintr-o țară. În acest moment, acest sector de activitate cunoaște o perioadă de expansiune ca urmare a propagării tehnologiilor digitale. De implementarea acestor tehnologii depinde nivelul de competitivitate al companiilor din această industrie. Însă implementarea tehnologiilor digitale se realizează în mai mulți pași, de la strategie, alocarea de bugete și selectarea instrumentelor, canalelor și / sau modelelor de business digitale până la antrenarea competențelor digitale și desemnarea de responsabili cu implementarea strategiilor.

Companiile de servicii profesionale din România sunt ”obligate” de clienții către care livrează servicii să se digitalizeze. Dacă nu o fac, credibilitatea lor e pusă în joc de noile modele de business digital din acest domeniu care încep să ofere servicii rapide și mai bune la prețuri mai mici.

Despre PKF Finconta

De peste 23 de ani, PKF Finconta este una dintre principalele 10 firme de servicii profesionale din România. Ca membri ai PKF International Ltd. suntem parte dintr-o rețea internațională de firme independente din punct de vedere legal, care oferă consultanță și audit oriunde în lume.Grupul PKF Finconta este format din patru societăți cu capital românesc: PKF Finconta, PKF Finconta Consultanță, PKF Finconta HR și Finconta Consulting SPRL, membre ale organismelor profesionale naționale CECCAR, CAFR, CCFR și UNPIR. Prin intermediul acestora oferim servicii de audit financiar, analiză financiară corporativă, consultanță fiscală, întocmirea dosarului prețurilor de transfer, servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane, insolvență, auditarea fondurilor nerambursabile și due diligence de achiziții.

(Foto; Forum Bildung Digitalisier, www.flickr.com)

Alina Făniță, CEO, PKF Finconta

Alina s-a reîntors în PKF Finconta după opt ani de experiență acumulată în Big 4, unde a fost implicată în auditarea marilor companii naționale și multinaționale, în calitate de Senior Manager în departamentul de audit. Este licențiatî în Contabilitate și Analiză Financiară, în cadrul Academiei de Studii Economice București și este membru activ al ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România), CAFR (Camera Auditorilor Finaciari) și IIA (Institute of Internal Auditors) – Canada.

A acumulat experiență profesională prestând servicii de audit financiar, due diligence, audit intern și alte servicii conexe activității de control intern.  A abordat o diversitate de aspecte tehnice din domeniul financiar-contabil și a coordonat servicii atât pentru clienți companii mari, listate, multinaționale, cât și pentru companii locale orientate spre creștere. Alina a fost trainer pentru cursuri IFRS având ca scop pregătirea angajaților și a personalului din departamentele financiare ale clienților.