Directorii executivi rescriu regulile în căutarea creșterii

directorii executivi sunt increzatori îi succes, dar sunt realisti

Neconcordanța în inovație

Majoritatea CEO (84%) cred că o cultură a “eșecului rapid” este necesară în piața curentă, astfel încât lecțiile din eșecuri să fie învățate repede, însă doar 56% dintre cei intervievați au afirmat că această cultură este implementată în organizația lor. Mai mult de 8 din 10 CEO (84%) încearcă să schimbe structura echipelor de conducere pentru a zdruncina status-quo-ul.

De la securitate IT la inovație

Aspectele IT continuă să ocupe poziții de top în agenda CEO, deși în scădere, de pe locul 2 anul trecut, pe locul 4 în această ediție. În 2019, o proporție mai mare din CEO (69% față de 55% în 2018) consideră că dezvoltarea unei strategii robuste pentru securitatea IT este esențială pentru consolidarea încrederii părților interesate, iar majoritatea (71%) consideră securitatea IT drept factor-cheie în strategia de inovare.

Achiziționarea de competențe prin fuziuni și achiziții

Pentru mulți lideri în afaceri, fuziunile & achizițiile reprezintă cea mai bună oportunitate pentru a ține pasul cu capabilitățile digitale. O strategie pro-activă în această privință este inclusă ca prioritate în agenda a 84% dintre CEO cu un apetit moderat sau crescut pentru M&A în următorii trei ani. Implementarea acestui trend poate transforma prin fuziuni și achiziții modelul de afaceri mai repede decât creșterea organică.

Investițiile de capital

Prioritizând între achiziția de noi tehnologii sau dezvoltarea forței de muncă pentru creșterea flexibilității organizației, liderii în afaceri incluși în studiu au preferat tehnologia într-o proporție de 2 la 1 (68% vs. 32%).