Doar câteva zile până la Marea Finală a Primului Campionat Național de Discursuri Online

povestea initiativei fondatorului SPEAKINGS, Andrei Dunuta, a implicat multa munca

Întocmai ca la orice campionat de anvergură, începutul a fost în forță, emoțiile pe măsură, iar sute de spectatori au fost online pentru a-și încuraja favoriții și a câștiga premiile puse în joc de către organizatori, într-un cadru interactiv și antrenant. Dincolo de spectacolul discursurilor săptămânale, stă, însă foarte multă muncă, iar orele de antrenament folosind metodologia 5S stau mărturie pentru evoluția concurenților.

”Antrenamentele sunt cheia, în procesul acesta de căutare și descoperire interioară. Totul pornește, de fapt, de la filosofia antrenorului și a comunității SPEAKINGS, pe care o preiau și speakerii, prin antrenamente one on one și colective. Antrenorul și colegii din echipă văd ce tu nu poți vedea. Îți oferă perspective noi. Te susțin și cred în tine când tu uiți să o faci. Se oferă pe ei, până la urmă. Și, prin asta, te îmbogățesc pe tine,” spune Alexandra Coravu, semifinalistă.

”Pe lângă concentrarea pe structura și livrarea discursurilor, pot să spun că pe parcursul celor minimum trei antrenamente săptămânale, s-a creat o legătură la nivel emoțional și intelectual pe care nici eu, nici concurenții nu o vom pierde niciodată,” explică Ruxandra Dăescu, antrenor.

De altfel, sarcina publicului și a juriului format din Andrei Dunuță, fondator SPEAKINGS și antrenor de public speaking & vânzări, Andrei Dinu, Licensee & Partnership Manager „TEDxBucharest”, și Ana M. Marin, Area Director, Toastmasters Internațional este tot mai dificilă, pe măsură ce competiția se apropie de final.

,,Misiunea noastră este aceea de a le oferi celor înscriși posibilitatea de a-și testa limitele, de a-și antrena abilitatea de a vorbi în public, astfel încât la finalul acestei competiții să fie mai încrezători în forțele proprii. Ceea ce m-a impresionat la concurenți este deschiderea de a se adapta ușor unei situații în dinamică și a de a accepta provocări care să le pună în valoare calitățile de leadership și de profesioniști în domeniu”, spune Andrei Dunuță.

„Au fost câteva săptămâni intense! Și o să spun ce nu s-a văzut pe cameră: susținerea vizibilă a celui care era pe scenă. Bucuria reală pentru cel care mergea mai departe, chiar din partea celor care nu făceau acest pas. Emoțiile antrenorilor și cuvinte de încurajare dinaintea competiției. Într-un cuvânt: spiritul de echipă!, concluzionează Ana M Marin, membru al juriului.

Citește și: Lecţii inspirate din Formula 1, despre performanța echipelor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •