E vreme de carnaval

Carnival of Disruption este evenimentul cel mai important pentru explorarea rolului pe care dezvoltarea organizationala (OD) il poate avea

Acest Carnaval se focusează pe subiectul disrupției și pe felul în care organizațiile navighează apele tulburi ale multiplelor crize pe care le trăim (Covid-19 fiind doar cea mai evidentă dintre ele).

În firme, tot mai mulți ne dorim ca lucrurile să se întâmple altfel, cu sens și rezultate. Vrem mai mult decât o echipă funcțională în care să lucrăm – ne dorim să facem parte, alături de parteneri (colegi, furnizori și clienți), din comunități responsabile, în care să ne dezvoltăm și să înflorim, ca indivizi și organizații.

Începutul secolului XXI a consfințit o schimbare de la focalizarea învățării ca individ pe o învățare ca parte a unei comunități. Tehnologiile informatice și de comunicare au facilitat emergența și creșterea rapidă a comunităților de învățare ale căror membri interacționează din colțuri îndepărtate ale globului pentru a forma comunități de învățare online.

Pornind de la tendințele descrise mai sus, Florin-Ioan Petean, directorul executiv al Centrului de Dezvoltare Managerială Cluj, va susține un atelier în cadrul conferinței, cu titlul „Building Learning Communities”.

Întrebările pe care atelierul le propune, legate de aceste comunitățile de învățare (CI):

  • ce spații ale minții, și ce structuri, de lucru sau de organizare, sunt necesare acum, pentru a susține CI?
  • cum putem implica și conecta oamenii din interiorul și din afara organizațiilor la aceste CI?
  • ce tipuri de noi conexiuni sunt utile între oameni, organizații, și sisteme sociale și tehnologice?
  • ce univers aspirațional poate sprijini oamenii să contribuie?
  • ce ne dorim să realizăm, aplicat, pentru a produce rezultate, bune practici și învățare?.

În cadrul acestui atelier, vor fi prezentate și opiniile filmate a doi experimentați manageri de vârf din România: Christophe Dridi, CEO al Groupe Renault Romania, și Franck Neel, membru al Comitetului Executiv OMV Petrom.

În calitate de CEO al Groupe Renault Romania, Christophe Dridi a condus operațiunile Groupe Renault Romania din 2019. Este președintele Romanian Car Partnership Working Group, care aduce împreună toți actorii importanți ai industriei auto, constructorii și furnizorii și a primit titlul de CEO al anului de la publicațiile The Diplomat și Auto Pro.

Ca membru al Comitetului Executiv Petrom, Franck Neel este responsabil de Downstream Gas. Franck și-a dezvoltat cariera în mai multe țări – Franța, Cehia, Ungaria, Olanda, Italia, și Marea Britanie – înainte să se alăture OMV Petrom.

Citește și: Combo-sesiuni de dezvoltare, facilitate virtual

  •  
  •  
  •  
  •  
  •