Generația Z și încrederea în primul angajator

Generatia Z si increderea in primul angajator

Doar 7% dintre angajații români consideră că sunt recompensați corect pentru succesul angajatorului

Doar 7% dintre angajații români consideră că sunt recompensați pentru succesul companiei, în timp ce 63% cred că directorul general și ceilalți executivi, împreună cu acționarii, sunt cei care extrag cea mai mare parte din valoarea adăugată creată de firmă.

Doar 14% dintre angajați au încredere că firma la care lucrează îi plătește corect în raport cu piața și colegii, în timp ce 40% cred foarte puțin acest lucru sau deloc.

Nivelul de încredere scade și mai mult dacă îl analizăm relativ la recompensarea performanței cu o majorare a salariului sau promovare. Unul din patru respondenți consideră că nu va fi promovat și nu va primi mărire de salariu în acest an, în timp ce aproape unul dintre trei are foarte puțină încredere în acest lucru.

Unul din patru angajați are foarte mare încredere în angajator

Doar 24% dintre respondenți au foarte mare încredere în angajator, ceea ce situează România mult sub media globală, de 46%, după țări ca Germania, China, SUA și Marea Britanie.

Se observă un nivel destul de redus al încrederii nu doar în angajator, ci și în șef și în echipă. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre respondenți au cea mai mare încredere în echipă.

Majoritatea angajaților români nu percep un impact major al digitalizării și schimbărilor tehnologice asupra rolului lor în următorii ani, 32% considerând că vor fi afectați doar într-o mică măsură.

O posibilă implicație a acestei concluzii constă în nevoia ca angajatorul să investească în creșterea gradului de conștientizare a efectului celei de a patra revoluții industriale asupra forței de muncă. De asemenea, organizațiile trebuie să planifice nevoia de talent în funcție de impactul digitalizării și să investească în formarea competențelor viitorului”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România.

Conform comparației cu datele obținute în cadrul studiului EY Could trust cost you a generation of talent 2016, care a analizat 8 țări: Brazilia, China, Germania, India, Japonia, Mexic, Marea Britanie și SUA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: 089photoshootings, www.pixabay.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •