Învățare sau luare la cunoștință?

Am parcurs o curba de invatare accelerata

În e-learning, pot fi găsite soluții extrem de profesioniste: filme și pachete de învățare complexe construite cu foarte mulți bani, muncă și rafinament. Dar, sub presiunea conectivității continue, a le cere oamenilor să studieze singuri, în mod autonom, prin sisteme de e-learning, poate fi, în această perioadă, prea mult. Și mă întreb dacă am mai vorbi despre învățare, în mod real, sau doar despre luare la cunoștință?

Dacă în sistemul de învățare clasic, a aduce față în față oameni din diverse departamente ale companiei avea și efectul secundar de consolidare a culturii organizaționale și de creare a spiritului de echipă transversal în organizație, a crea în aceste sesiuni virtuale de învățare posibilitatea ca oamenii să-și expună experiențele acestei perioade și felul în care se raportează la ele produce un efect secundar extrem de valoros: acela al solidarității (o formă mai profundă și mai elaborată a spiritului de echipă).

Eu consider că rolul nostru de trainer s-a transformat odată cu această revoluție a învățării și a integrării tehnologiei în felul în care ne adaptăm la schimbările prezente și care vor veni. Rolul nostru este astăzi unul de facilitator. Este, în același timp, un rol de mentor, de coach, de consilier și consultant, de om care poate veni cu o perspectivă obiectivă și care poate provoca oamenii să își găsească noi surse de creștere și motivație, de adaptare din mers și menținere a angajamentului.

Cred că această ultimă idee ar putea constitui esența parteneriatului real pe care îl putem face cu colegii din resurse umane.

(Foto: Sebastien Wiertz, www.flickr.com)


Madi Rădulescu, MBA, PCC, Managing Partner MMM Consulting

Cu peste 20 de ani de experiență în training și consultanță, în proiecte derulate în 11 piețe, la nivelul cel mai înalt în organizație (top și middle management), Madi Rădulescu este Managing Partner al MMM Consulting. Este Master Trainer pentru Modelul de încredere Persona Global. Are mai multe roluri profesionale ca, de exemplu, Consultant de HR, trainer în management strategic, managementul performanței și managementul schimbării, facilitator de workshopuri, Executive și Team Coach.

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •