10 cărți de afaceri pe care trebuie să le citești în 2019

10 carti de afaceri pe care trebuie sa le citesti in 2019

6. Coders: Creearea unei noi forme de artă și remodelarea lumii, de Clive Thompson
Cei mai mulți dintre noi nu rezistă o oră fără a folosi un software. Așadar cei care îl creează sunt fundamental interesaţi de acest lucru. Thompson, scriitor pentru The New York Times și Wired, prezintă o investigație istorică, psihologică și culturală a programatorilor în toată gloria lor de optimizare-obsesie, eroare-luptă. (Însuși Thompson face programare pe parcursul cărții.) Cuvântul „artă” din titlu nu este întâmplător: Cartea ia în considerare ceea ce arată frumosul proces de codare și ceea ce poate obține, precum și problemele morale prezentate de tehnicieni renumiţi în escaladarea creșterii și a puterii.

7. Contactul vizual: Puterea conexiunii personale, de Brian Grazer
Grazer este co-fondatorul, împreună cu Ron Howard, a companiei Imagine Entertainment și câștigător al Oscarului pentru filmul A Beautiful Mind. Așadar, atunci când el susţine că ceva atât de simplu precum contactul vizual are un efect profund asupra relațiilor și a rezultatelor interacțiunilor, vrei să știi mai multe. Producătorul se plânge de puterea ecranelor pentru a atrage ochii în jos și îi îndeamnă pe cititori să caute intimitate și conexiune în conversații – și nu doar acelea pentru care au agende stabilite. Statutul de celebritate al lui Grazer face ca el să fi privit în niște ochi formidabili. Cartea descrie întâlniri cu Bill Gates, Eminem, George W. Bush și Kate Moss.

8. Relansând America: Cum pot descoperirile științifice revigora creșterea economică și visul american, de Jonathan Gruber și Simon Johnson
Pe măsură ce Amazon se extinde în două regiuni deja pline de locuri de muncă și de activitate economică, această carte examinează prosperitatea împrăștiată care lasă unele părți ale țării să se lupte, în timp ce altele – regiuni aglomerate de pe coaste – se dezvoltă. Lucrurile au fost diferite în 1940, când investițiile guvernamentale în cercetare și dezvoltare au început să producă progrese în știință și tehnologie, de la motoare cu reacție la medicamente care salvau vieţi, toate erau în beneficiul tuturor. Economiștii MIT Gruber și Johnson consideră că este timpul să revizuiască acest manual.

9. Nouă minciuni despre muncă: Un ghid de gândire liberă al liderului aflat în lumea reală, de Marcus Buckingham și Ashley Goodall
Există înțelepciune în managementul convențional pentru a consolida controlul organizației asupra persoanelor, scrie Buckingham, extrem de popular pentru abordarea proprie a dezvoltării personale. Printre „minciunile” dezvăluite de el sunt și celebrele: oamenii doresc feedback; oamenii au potențial; echilibrul dintre muncă / viața personală este un lucru la care ar trebui să aspirăm cu toții; și leadership-ul este ceva important. (Unii dintre noi l-au supus ani de zile dezbaterii pe cel din urmă.) Buckingham îndeamnă liderii cu o gândire liberă să renunţe la tipare rigide în favoarea „glorioasei dezordini” a indivizilor care lucrează împreună.

10. Jocul Infinit, de Simon Sinek
Un joc de cărţi și un campionat de fotbal sunt jocuri finite. Cineva câștigă. Cineva nu. În afaceri, dimpotrivă, este un efort neîncetat în care jocul în teren, jucătorii și regulile se schimbă în mod constant. Liderii au nevoie nu numai de resurse, ci și de voința de a câștiga astfel de concursuri, explică expertul organizațional Sinek. Asta înseamnă curajul de a te ridica la nivelul unor gânditori pe termen scurt în apărarea cauzei tale corecte, a unei strategii de lucru vizibilă tuturor și în înțelegerea faptului că, în cele din urmă, ne luptăm împotriva celei mai bune versiuni ale noastre.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Cele mai populare 10 cursuri online din 2018, conform platformei Coursera