3 greșeli pe care să le eviți atunci când vorbești cu șeful cel mare

De multe ori, oportunitatea de a vorbi cu CEO-ul companiei la care lucrezi te poate lua pe nepregătite. Primești un telefon sau un email și în următoarele  minute te afli în drum spre biroul directorului executiv.

Află care sunt cele trei greșeli pe care ar fi bine să le eviți în momentul în care vorbești cu șeful șefului tău, conform themuse.com:

1. Dorința de a-i prezenta fiecare idee pe care ai avut-o vreodată

Ține cont că timpul unui director de companie este foarte limitat și ar fi bine să te rezumi la esențial. Nu profita de faptul că îl vezi în persoană pentru a-i prezenta fiecare idee pe care ai avut-o până atunci crezând că aceasta este oportunitatea ta de a te face remarcat. Vei face o impresie proastă. Cel mai bine este ca în cadrul discuției să fii cât mai la subiect și să eviți lucrurile care nu se încadrează în tematica stabilită. Vorbește despre proiectul pentru care ai fost chemat la întâlnire și răspunde cât mai concis la întrebările care îți sunt puse. Poți menționa celelalte idei pe care le mai ai într-un follow-up email.

2. Nu încerca să critici un coleg sau pe șeful tău direct

Sunt persoane care cred că vor fi bine văzute dacă dau vina pe alții în ce privește cauza insuccesului unui anumit proiect. Acestea vor să arate că ei și-au făcut treaba dar proiectul respectiv a eșuat deoarece managerul de echipă nu este destul de organizat sau unul dintre colegi este mult prea leneș.

Nu-ți asuma niciodată meritele colegilor tăi și nu-i ponegri pe alții pentru a părea tu mai strălucit.  Astfel de stratageme sunt rapid descoperite și vei pierde respectul colegilor tăi. În fața superiorului nu îți face șeful incompetent deoarece aceste vorbe vor ajunge în final la el și în final tu vei fi cel care va pierde cel mai mult.

3. Nu fi prea umil

Slugărnicia ajută uneori ori, dar în același timp atrage și disprețul celor din jur. Capul plecat și umerii lăsați nu vor avea un efect pozitiv în fața CEO-ului. Nu-l vei impresiona cu asta. Încercă să fii în schimb cât mai natural și spune ceea ce crezi despre un proiect și despre propria ta contribuție în modul cel mai sincer cu putință. Dacă ai muncit din greu, spune asta.

Nu știi niciodată când vei avea ocazia să vorbești cu șeful cel mare, cel mai bine este să te relaxezi și să ai încredere în tine. Fii profesional în ținută și în toate afirmațiile pe care le faci. Vei vedea că, în final, va fi bine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •