7 semne că în 2019 vei deveni un lider bun

7 semne ca in 2019 vei deveni un lider bun

5. Te-ai oprit din a te măsura în funcţie de câţi bani câștigi.
În general, cea mai ușoară modalitate pentru cineva de a se defini este prin câţi bani câștigă. Benjamin Franklin a spus: „Deocamdată banii nu au făcut niciodată un om fericit și nici nu vor face asta. Cu cât omul are mai mult, cu atât își dorește mai mult. În loc să umple un gol, tot ce fac este să creeze unul.”
Deși îţi pasă de cât de mulți bani faci, nu îi vei lăsa să te definească. La sfârșitul anului, în loc să evaluezi câștigul tău total, evaluezi cât de bine i-ai crescut pe ceilalți pentru a deveni cele mai bune versiuni ale lor.

6. Începi ziua cu un scop.
CEO-ul Apple, Tim Cook, se trezește la ora 3:45 pentru a-și începe ziua în direcția bună. Mulți lideri fac același lucru. Fostul președinte și CEO al grupului Vanguard, Bill McNabb, a declarat: „Timpul liniștit petrecut între orele 6:00 și 7:30 este acela în care reușesc să fac cele mai bune lucruri. Este timpul meu în care citesc, gândesc și mă pregătesc pentru ziua care urmează. Încerc din greu să păstrez acel timp. „

De asemenea, înțelegi importanța începerii zilei cu scop. Te asiguri că ai cel puțin 30 de minute să te rogi, să meditezi, să citești sau să scrii. Procedând astfel, faci astfel ca ziua ta să înceapă într-o notă pozitivă care va continua pe parcursul zilei.

7. Îi rogi pe ceilalţi să-ţi ofere feedback.
O cercetare recentă în rândul a peste 30.000 de lideri a arătat că punctul cel mai slab al liderilor este de a cere oamenilor feedback. În timp ce mulți lideri presupun că fac o treabă bună, tu nu faci asta. Ai grijă să primești feedback de la oamenii tăi prin adresarea acestor două întrebări:
1. Care este lucrul pe care vrei să încep să-l fac?
2. Care este lucrul pe care vrei să nu îl mai fac?

Aceste șapte semne te anunță că ești pe cale să devii un lider mai bun în 2019. Dacă vezi că unele dintre aceste semne lipsesc din lista ta, nu te îngrijora. Leadership-ul este o călătorie, nu o destinație. Așadar, continuă cu obiceiurile bune și astăzi.

Sursa: Inc.com

Foto: Unsplash

Citește și Găsirea echilibrului între impactul social și atingerea obiectivelor financiare