Abilități de care ai nevoie pentru a-ţi crește șansele de succes

Abilitati de care ai nevoie pentru a-ti creste sansele de succes
  • Gestionarea relațiilor

Relațiile sunt cheia succesului. Gândește-te doar la compania ta: mă îndoiesc că e înfloritoare numai din cauza ta. Întreaga echipă a lucrat pentru un obiectiv comun și datorezi aceste realizări și clienților care au avut încredere în tine și te-au sprijinit.

Relațiile ne ajută să trecem prin vremurile grele și să sărbătorim vremurile bune. Ne introduc noi idei și oportunități. Ele ne pot ajuta să devenim mai empatici.

Și, după cum a spus filosoful Jiddu Krishnamurti: „Nimeni nu poate trăi fără relații. Poți să te retragi în munți, să devii un călugăr, un sannyasi, să te plimbi singur în deșert, dar ai niște legături. Nu poţi scăpa de asta și nu poți exista în izolare.”

  • Strategie

Foarte mulţi lideri se plâng că angajații lor nu sunt suficient de strategici și că doar rezolvă ce vine spre ei. Pentru a reuși în viaţă, trebuie să te gândești la următoarea mișcare și să ai un plan de urgență pentru momentul când lucrurile se schimbă.

  • Abilități de rezolvare a problemelor

De-a lungul vieții, va trebui să depășești obstacolele – indiferent de cât de bine pregătit ești. În loc să te plângi sau să arunci vina pe alţii, trebuie să poți naviga printre aceste provocări neprevăzute.

O mare parte a soluționării cu succes a problemelor ţine de a fi flexibil și a gândi dincolo de ceea ce ai făcut înainte. Acest lucru te poate ajuta să explorezi noi oportunități și să îţi împingi limitele.

  • Capacitatea de închega o echipă

Construirea unei echipe ajută la crearea unor grupuri coezive în care toată lumea se simte implicată, având aceleași obiective spre care se îndreaptă. Ca rezultat, există mai puține conflicte, iar oamenii se bucură de un moral mai bun și o productivitate mai ridicată.

Dar dezvoltarea abilităților de închegare a unei echipe înseamnă, de asemenea, că ai abilități puternice de comunicare: asculți, explici în mod clar și folosești un limbaj non-verbal potrivit. De asemenea, trebuie să îţi îmbunătățești capacitatea de a colabora și de a coopera cu ceilalți, prin oferirea și acceptarea feedback-ului și disponibilitatea de a prelua noi sarcini. Pe de altă parte, vei avea nevoie de abilități puternice de delegare, permițându-ţi să atribui roluri și să explici clar așteptările.

Fiind un bun creator de echipe înseamnă că ai capacitatea de a-i motiva pe alții prin recunoașterea și recompensarea realizărilor lor și solicitarea de feed-back. Creatorii de echipe folosesc acele abilități de rezolvare a problemelor menționate mai sus pentru a rezolva conflicte, pentru a media și a crea strategii. Și dacă faci lucrurile corecte, vei dezvolta abilități de leadership care îţi permit să aliniezi obiectivele echipei cu obiectivele companiei, să iei decizii importante și să stabilești normele echipei.

Deși aceasta nu este deloc o listă exhaustivă, acestea sunt abilitățile care sunt esențiale dacă dorești să obții succesul.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și De ce să faci efortul de a învăța ceva nou?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •