Cinci pași pentru a rupe ciclul de micromanagement

Cinci pasi pentru a rupe ciclul de micromanagement

Pasul 2: Asigurați-vă că angajați persoanele potrivite

Dacă vă deranjează nesiguranța, puteți găsi o soluție în construirea unei echipe mai bune. Dacă echipa actuală este alcătuită din membri în care nu aveți încredere deplină și care, probabil, nu au încredere în propriile abilități, sunteți deja pe calea unui dezastru de micromanagement.

Citește și: Delegare sau micromanagement?

Înainte de a aduce membri noi în echipă, analizați trecutul lor profesional, nevoile voastre curente și dinamica echipei, pentru a vă asigura că aceștia sunt o alegere potrivită. Dacă vedeți potențial într-un candidat, puteți lua în considerare angajarea lor într-un proces de formare. Ajutându-l să-și dezvolte abilitățile și nivelul de încredere, procesul de delegare devine mai ușor.

La urma urmei, dacă nu puteți avea încredere și nu vă respectați membrii echipei, aceștia nu se vor simți împuterniciți să exceleze și veți pune la îndoială, în continuare, munca lor. Totul începe de la angajarea oamenilor potriviți pentru echipa voastră.

Pasul 3: Învățați cum să delegați eficient

Delegarea nu este ușoară. Adesea, proprietarii de afaceri mici au nevoie de ceva timp pentru a înțelege nu numai motivul pentru care ar trebui să delege, ci și cum să delege eficient. Aceasta poate fi o provocare foarte mare, dacă ne gândim la faptul că majoritatea dintre ei sunt obișnuiți să facă puțin din toate în afacerea lor.

Citește și: Cum să delegați și să dezvoltați o afacere

Deși nu este nimic în neregulă cu faptul că sunteți un proprietar autonom, nu veți putea niciodată să vă dezvoltați afacerea fără ajutor. Pentru asta, trebuie să știți cum funcționează delegarea și ce comportamente trebuie să vă schimbați pentru a deveni un delegator eficient.