Cinci pași pentru a rupe ciclul de micromanagement

Cinci pasi pentru a rupe ciclul de micromanagement

Pasul 4: Renunțați la perfecțiune

Este ușor de zis, dar greu de făcut? Da, cu siguranță. Dar nu există loc pentru perfecțiune atunci când vine vorba despre delegare.

O parte a procesului de delegare presupune să documentați ceea ce doriți să realizați și apoi să transferați cunoștințele necesare către membrii echipei. Ulterior, vine partea cea mai dificilă în delegare – să renunțați la anumite sarcini și să aveți încredere că membrii vor prelua mingea și vor jongla cu ea. Mai mult decât atât, trebuie să fiți conștienți și să acceptați faptul că, este probabil ca aceștia să facă lucrurile într-un mod complet diferit de al vostru, dar nu neapărat greșit sau mai puțin eficient.

Citește și: Când perfecțiunea este depășită, iată ce trebuie să urmărești

Pentru a renunța la perfecțiune, trebuie să decideți ce este mai important pentru voi: lucrul făcut perfect (a se subînțelege „așa cum l-ați face voi”) sau finalizat cu succes, într-un mod complet diferit. S-ar putea chiar să fiți surprinși să aflați că, atunci când le acordați puțină libertate membrilor echipei, ei descoperă modalități noi și mai bune de a face lucrurile.

Pasul 5: Creați o dinamică de grup puternică

Dacă vă gândiți la membrii echipei voastre ca fiind niște insule împrăștiate în jurul afacerii voastre, nu va exista niciodată o dinamică bună a echipei. Un grup puternic se dezvoltă atunci când există dorința de a lucra împreună, de a-și împărți abilitățile și experiența, pentru a realiza mai mult și pentru a-și construi punctele forte unul altuia. Acest lucru nu se poate întâmpla atunci când există micromanagement.

Vă puteți consolida echipa demonstrând, cu adevărat, interes față de membrii acesteia, față de dezvoltarea lor și ideile pe care le aduc la masă. Împuterniciți-vă echipa să ia inițiativa și lăsați-i să își pună în aplicare ideile. În continuare, puteți reduce nevoia de micromanagement crescând mediul de echipă, oferind tuturor permisiunea de a contribui și recunoscând un lucru făcut bine.

Nu este ușor să rupi un ciclu de micromanagement, dar este posibil.  Dacă veți urma acești pași, veți fi capabili să construiți o echipă inteligentă, eficientă și dedicată, care vă va ajuta să vă creșteți afacerea.

Foto credit: Mediamodifier / Pixabay