Cum poţi să ai mai mult succes prin încetinirea ritmului în care acţionezi zi de zi

Cum poti sa ai mai mult succes prin incetinirea ritmului in care actionezi zi de zi
  • Nu poți să prinzi viteză dacă ești epuizat.

Adevărul este că nu poți continua să lucrezi și să-ţi creezi viața dorită dacă nu ești în stare să te miști, ajungând la un moment dat să fii efectiv paralizat de la prea multă agitaţie și viteză în toate.

Dacă obiectivul tău este de a reuși în tot ceea ce-ţi propui, atunci ar trebui să fii dispus să îţi aloci timp pentru a onora ceea ce mintea, corpul și spiritul tău au nevoie pentru a rămâne sănătoase. Când fiecare zi îţi oferă 24 de ore, nu există nici o scuză pentru a nu medita, a nu face exerciți, a nu găti o masă sănătoasă sau a nu ţine un jurnal.

În medie, o persoană petrece 53 de minute pe Instagram pe zi, fără Facebook, Snapchat și LinkedIn. Afirmând că încetinirea ritmului este un privilegiu sau un lux este o scuză. Ai același timp într-o zi ca Oprah, iar ea meditează. La fel și Beyoncé sau Jeff Weiner (CEO al LinkedIn). Dacă ei o pot face, poți și tu.

  • Vei exploata puterea emoției.

Prea mulți oameni nu reușesc să vadă beneficiile emoțiilor lor. Emoțiile sunt un ghid și te ajută să faci inventarul a ceea ce se întâmplă în interiorul și în jurul tău și să răspunzi cel mai bine. Oamenii de succes își simt și își gestionează emoțiile și nu le lasă să declanșeze comportamente sau acțiuni dăunătoare.

Există o mantră care rezumă acest lucru foarte bine: dacă o poți numi, o poți îmblânzi. Prin încetinirea ritmului, poți simți emoțiile pe care le experimentezi și le poți descrie. Procedând astfel, le poți procesa și le poți lăsa să te îndrume spre un răspuns sănătos.

De exemplu, mânia este o emoție extrem de puternică. Aceasta îţi spune că ceva nu este în regulă, iar atunci când este exploatată, acesta îţi oferă energia pentru a o schimba. Dacă ești inconsistent și agitat tot timpul, furia va acapara ce e mai bun din tine și va acționa. Efectele adverse îţi pot anula progresul și te pot ţine departe de succesul dorit. Încetinirea ritmului te ajută să îţi canalizezi emoțiile în acțiuni care te conduc către succes.

  • Vei lua decizii mai bune.

Cât de bine este să te agiţi tot timpul dacă o singură decizie poate anula toată munca pe care ai investit-o? Gândește-te că mintea ta este ca un motor de mașină: dacă ai întotdeauna apăsată pedala până la podea, motorul se va supraîncălzi și nu va mai funcţiona. Când încetinești ritmul și îți faci timp pentru odihnă și meditație, îţi reduci și nivelul de stres mental. Atunci când mintea ta nu este agitată, este liberă să absoarbă informații, să evalueze circumstanțele și să ia o decizie bună.

Dacă succesul necesită luarea unor decizii bune, iar încetinirea ritmului te ajută să iei decizii mai bune, atunci ia în considerare modul în care poți investi mai mult timp în încetinirea ritmului în care trăiești zi de zi.

Acest sfat te va ajuta să lucrezi mai bine, mai rapid, mai eficient și mai sustenabil. Te vei bucura, de asemenea, de tine, și de proces, la un nou nivel.

Ia în considerare beneficiile descrise mai sus și identifică un pas simplu spre a îmbrăţișa un ritm mai lent în viața ta. Vezi cum merge, apoi înceară mai mult. Ai să vezi că viața este mult mai bună atunci când echilibrezi agitația cu un ritm mai lent.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Ce să faci când te-ai hotărât că ești pregătit să delegi