După BREXIT, procedura de recunoaștere a diplomelor pentru studenții din străinătate rămâne aceeași, până în 2017

EY: Instabilitatea geopolitică nu afectează apetitul pentru investiții în Europa

Cu diploma din UK poți profesa în România

De asemenea, procedura generală de recunoaștere este aplicabilă și în vederea obţinerii dreptului de liberă practică pentru exercitarea unei profesii reglementate în România, indiferent dacă actele s-au oținut în statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European şi în Confederaţia Elveţiană sau în state terțe.

“Având în vedere că Marea Britanie este membră a Spațiului Economic European și că lista universităților de prestigiu stabilită prin lege cuprinde 53 de instituții din această țară, putem concluziona că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va afecta cetățenii români care au efectuat studiile universitare în această țară, deoarece aceștia trebuie să parcurgă aceeași procedură pentru a le fi recunoscute studiile ca și atunci când Marea Britanie făcea parte din Uniunea Europeană”, concluzionează Dinu Petre.

Despre Cunescu, Balaciu și Asociații

CBA reprezintă în România zona de legal a rețelei internaționale de consultanță NEXIA International, făcând parte și din rețeaua specializată a firmelor de avocați ADVOC International.

Cunescu, Balaciu şi Asociaţii a fost înfiinţată în anul 1996 de către Constantin Cunescu şi Alina Anca Balaciu, fiind una dintre primele case de avocatură de business din Bucureşti. Anul acesta sărbătorește 20 ani de activitate.

Principalele domenii de activitate ale societăţii de avocatură se regăsesc în asistenţa juridică în proiecte mari de investiţii şi infrastructură, în asistenţă pentru proceduri de fuziuni şi achiziţii, precum şi în domeniul internetului şi al comerţului electronic. Specialiştii de la Cunescu, Balaciu şi Asociaţii acoperă cu soluţii eficiente speţe privind proprietatea industrială şi drepturile de autor, construcţiile, relaţiile de muncă, viaţa societăţilor comerciale dar și exproprieri și retrocedări. Detalii pe www.cunescu.ro

(Foto: Rum Bucolic Ape, www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •