Mai mult decât o metodologie, Agile este un mod de gândire

Mai mult decat o metodologie, Agile este un mod de gandire

Care au fost cele mai frecvente probleme cu care se confruntă companiile, pe care le-au întâlnit cei de la DOvelopers în activitatea de până acum?

Cristina: În general, solicitările către noi apar când se dorește integrarea unor metode Agile ca practică de lucru. Spre exemplu, am colaborat cu echipe care începeau deja să practice Scrum și și-au dorit să își perfecționeze modul de lucru. În alte cazuri, problema apare atunci când clientul conștientizează că ceea ce funcționa, cândva, în cadrul echipei, acum nu mai produce același efect pozitiv și productivitatea scade sau doar se menține. Companiile își doresc să fie competitive și să păstreze un ritm ascendent de creștere și de aici apare nevoia de reorganizare sau îmbunătățire a proceselor actuale.

În opinia voastră, ce indicatori ar trebui să urmărească echipele pentru a-și îndeplini obiectivele de business?

Eduard: De cele mai multe ori, echipele de dezvoltare se raportează la indicatori ce țin de încadrarea în termen / buget sau indicatori de calitate a codului. Sunt lucruri importante, dar nu suficiente pentru ca produsul dezvoltat să fie de succes.

Pentru o perspectivă completă, este necesar ca echipa sa urmărească impactul pe care îl are asupra business-ului. Câteva exemple sunt venitul generat de produs, satisfacția utilizatorilor, numărul de utilizatori, rata de conversie etc.

Pe lângă partea de indicatori, foarte mult ajută feedback-ul direct primit de la cei care folosesc soluțiile dezvoltate. Pentru asta, în metodologia Agile sunt recomandate sesiuni în care echipele își prezintă munca direct către beneficiarii produsului.

 Care sunt rezultatele înregistrate, până acum, în cadrul proiectelor desfășurate?

Eduard: Urmărim, în primul rând, ca echipele alături de care lucrăm să își îndeplinească obiectivele specifice pentru produsele la care lucrează. Pe lângă asta, integrând învățarea cu lucrul efectiv pe proiect, am observat, în timp:

  • o mai bună organizare pentru îndeplinirea obiectivelor de business;
  • un mod de lucru ce oferă predictibilitate;
  • o structură de echipe care permite creșterea departamentului IT;
  • comunități de practică interne;
  • o mai bună aliniere între echipa de dezvoltare și echipa de business.

Cristina: Totuși, cel mai mult ne bucurăm atunci când echipa deprinde o mentalitate de îmbunatățire continuă și nu mai necesită intervenția noastră.

Acum că ați aflat mai multe despre modelul Agile, credeți că s-ar potrivi și în compania voastră?