Opt din zece manageri estimează scăderi importante ale veniturilor şi profitului companiilor

In cadrul Confidex, Impetum Group identifica patru tipologii de manageri

Jamie Lyon, cel care a condus această cercetare a subliniat că „toţi suntem afectaţi, dar studiul arată că organizaţiile şi companiile mici au cel mai mult de suferit. Identificarea unor surse de finanţare şi echilibrarea fluxului de numerar sunt preocupări comune în lumea de business, dar pentru companiile mici aceste sarcini se dovedesc mult mai dificile, patru din zece companii mici chestionate afirmând că nu au un plan de asigurare a continuităţii afacerii”.

El a semnalat că piaţa muncii s-a schimbat, iar, pe termen scurt, liderii se vor confrunta cu un mediu de lucru dificil, o productivitate şi un nivel de implicare al angajaţilor scăzut, la acestea adăugându-se elemente ca scăderea drastică a cererii, problemele în relaţia cu furnizorii, mobilitatea scăzută, întârzieri în lansarea unor produse sau servicii, stoparea unor investiţii etc.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

„Toate aceste aspecte sunt interconectate şi afectează stabilitatea financiară a unei companii. Este încurajator să vedem, însă, în acest context, angajamentul multor organizaţii de a susţine şi proteja în primul rând sănătatea şi interesele angajaţilor, clienţilor şi a acţionarilor”, a mai spus Jamie Lyon.

În urma studiului, finalizat pe 26 martie, a rezultat că 57% dintre manageri estimează că productivitatea angajaţilor este afectată negativ, 37% au semnalat probleme cu fluxul de numerar, 29% faptul că au fost amânate sau reduse de către clienţi achiziţiile în zone afectate de virus, 24% – amânarea sau reducerea de către clienţi a achiziţiilor, pe fondul unor probleme ale companiilor în relaţia cu furnizorii, 24% au amânat lansarea unor produse sau servicii, 21% au blocat procesul de angajare. Doar 53% dintre organizaţii şi-au putut adapta estimările financiare la situaţia curentă, având în vedere mediul într-o continuă schimbare şi durata stării de urgenţă impusă de pandemie, toate acestea contribuind la un nivel ridicat de nesiguranţă în mediul de business.

Sursa foto: Unsplash

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •