Studiu eJobs: Ce concesii au făcut candidații care și-au căutat job în ultimele 6 luni

Studiu eJobs: Ce concesii au facut candidatii care si-au cautat job in ultimele 6 luni

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Pentru cei care nu au reușit să se angajeze anul acesta, cel mai greu a fost faptul că, după aplicare, compania angajatoare nu le-a oferit niciun feedback. ”Au resimțit acest lucru chiar mai acut decât scăderea numărului de joburi disponibile în piață, lucru la care recunosc că nu ne așteptam. O bună parte dintre candidați înțelege că acum lupta se dă pentru joburi, nu pentru aplicanți și, prin urmare, sunt conștienți că e posibil să dureze mai mult până să primească un răspuns. Din păcate, în multe cazuri, acest răspuns nu mai vine deloc, iar asta s-a transformat într-un motiv uriaș de nemulțumire și chiar într-o ștampilă pe care candidații o vor pune pe termen lung acelor angajatori care nu le-au dat feedback. 50% dintre cei care au participat la acest studiu se plâng de faptul că nu au primit niciun răspuns de la compania angajatoare după ce au aplicat”, explică Bogdan Badea. Faptul că nu au găsit suficiente joburi potrivite profilului lor sau în orașul în care locuiesc, numărul prea mic de joburi part-time sau remote sunt alte obstacole de care s-au lovit candidații anul acesta.

Chiar și cei care nu au renunțat la așteptările pe care le aveau și au decis să amâne angajarea până când va apărea jobul potrivit sunt conștienți că vor trebui, la rândul lor, să facă o serie de concesii în perioada imediat următoare, dacă nu vor reuși să se angajeze. Cei mai mulți (44%) spun că, dacă nu vor avea de ales, cel mai probabil, vor accepta un job sub nivelul lor de experiență și pregătire, în timp ce 43% declară că se vor angaja pe un salariu mai mic decât aveau anterior. Mutarea în alt oraș, în altă țară, un job part time sau reconversia profesională sunt alte schimbări pe care candidații le iau în calcul în cazul în care nu se vor angaja nici în următoarele 2-3 luni.

”Viața profesională a devenit un subiect care îi preocupă mai mult decât oricând pe români. Cei care au un job ok nu se gândesc la o schimbare în viitorul apropiat, iar cei care au rămas fără loc de muncă încearcă să nu piardă nicio oportunitate și să devină cât mai atrăgători în ochii angajatorilor. Întrebați cum s-a schimbat comportamentul lor în această perioadă, aproape 70% ne-au spus că urmăresc mai des site-urile de recrutare online, discută cu prietenii despre joburile noi în piață, și-au actualizat CV-ul, citesc mai mult despre ce se întâmplă pe piața muncii, caută articole și ghiduri despre cum se pot pune mai bine în valoare în fața recrutorilor sau se pregătesc temeinic pentru interviurile de angajare”, spune Bogdan Badea.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

În ceea ce privește schimbările pozitive pe care le-a adus totuși această perioadă, 21% menționează că, deși si-au pierdut vechiul loc de muncă, au reușit să-și găsească un job care le place mai mult, 12% spun că au făcut cursuri de reconversie profesională și acum au mai multe opțiuni de angajare, 8% au prins curajul necesar pentru a-și deschide propria afacere și tot la fel de mulți au decis să plece în afara țării. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenți spun că ultima jumătate de an nu a adus nicio schimbare pozitivă în viața lor.

Studiul a fost realizat în perioada 14-26 octombrie, pe un eșantion de 900 de respondenți.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •