Tehnologia te sună și în 2020. Când ai de gând să îi răspunzi?

Tehnologia este o resursa stabila si concreta

Inteligența artificială creează paradoxuri, de aceea este și un subiect atât de controversat: ne temem că va înlocui munca umană, însă în același timp, ne confruntăm cu o carență masivă de resurse umane pentru industrii care nu mai prezintă interes pentru forța de muncă. Așa că, inevitabil, multe meserii sunt deja înlocuite cu succes de machine learning și AI, prin platforme care pun la dispoziție inteligența artificială, ca serviciu. De exemplu, robotic process automation al celor de la UiPath își propune, prin parteneri care să adapteze RPA în softurile lor, să pună inteligența artificială în slujba afacerilor: roboței care să preia mesaje, să execute acțiuni repetitive și, în timp, să facă legături și să ofere soluții. Sigur, mai e mult până să ai un robot Sofia ca angajat, care să decidă și acționeze conform cu valorile și scopul organizației. Dar până atunci, soluțiile existente deja pot face diferența la nivelul costurilor cu resursele umane pe care le poți folosi, de exemplu, pentru a crește calitatea serviciilor pentru clienții tăi.

Clienții, consumatorii, în general, au așteptări legate de confortul lor, de comoditatea de a primi totul ușor, rapid, prin softuri integrate, platforme pe care să ai cât mai multe informații, aplicații la îndemână. Într-un singur cuvânt: multi-experience. Internet of things aduce electrocasnice autonome, viteza deja de 5G a internetului ne permite să vrem mai repede, mai ușor. Când te gândești la viitor, îți imaginezi locuința ca pe un ecosistem integrat sau intuiești inteligența colabortivă dintre oameni, instituții și inteligența artificială. Totul devine interconectat.

Trăim o perioadă de schimbări imense, de momente și descoperiri-cheie, atât în viața de zi cu zi, cât și în business. Tehnologia este un subiect fierbinte, pe buzele tuturor și mai devreme sau mai târziu, va impacta direct toate industriile. Nici o schimbare nu se întâmplă peste noapte, așa că primul pas obligatoriu pentru tine e să te întrebi unde ești, cât de mult ai implicat și integrat tehnologia în afacerea ta. Pentru că adevărul gol-goluț este că lumea înconjurătoare a făcut asta deja, iar tu nu poți supraviețui fără să ții pasul cu schimbările tehnologice. Ca să nu mai amintesc că în mod sigur măcar unul dintre competitorii tăi a făcut deja schimbarea. Deci, tu unde ești, când răspunzi?

(Sursă foto: Ciel România)

Roxana Epure, Managing Partner CIEL România

Are 15 ani de experiență profesională în managementul echipei și al proiectelor. Cu toate acestea, și-a păstrat vie curiozitatea de a experimenta și de a încerca abordări noi, atât în zona tehnologiei, cât și în managementul afacerii. Ultimii opt ani i-a petrecut muncind și crescând CIEL România, companie-lider pe piața de software pentru afaceri din România, specializată în oferirea de soluții personalizate pe specificul oricărui business.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •