MemoX VP: Aplicație pentru detectarea contribuabililor inactivi

Firmele care lucrează cu parteneri inactivi riscă să nu le fie luate în considerare tranzacțiile de către Fisc. Mai mult, pot chiar să nu beneficieze de dreptul de deducere a TVA. În ajutorul vostru vine MemoX, un soft care poate verifica în câteva minute contribuabilii declarați inactivi.

Autoritățile fiscale nu iau în considerare tranzacțiile efectuate cu un contribuabil declarat inactiv, cu excepția achizițiilor de bunuri efectuate în cadrul procedurii de executare silită. Aceste tranzacții pot fi anulate și se poate ajunge chiar șiƒ la confiscarea veniturilor din respectivă tranzacție. În acest context, firmelor li se poate refuza deducea cheltuielilor și TVA-ului din facturile partenerului inactiv.

În România sunt înregistrate peste 1,4 milioane de firme, dintre care peste 230.000 sunt inactive fiscal. În plus, în ultimul an, peste 100.000 de firme au înregistrat diverse modificări la Registrul Comerțului.

Mai mult, primele 10 județe din țara, în funcție de cifră de afaceri din 2014, număra peste 180.000 de firme inactive fiscal. Dintre acestea, peste 90.000 sunt doar în București, urmate de Cluj și Constanța, fiecare cu câte 14.000 de firme inactive fiscal, Timiș cu 13.000, respectiv Brașov și Ilfov, fiecare cu 11.000. De asemenea, Mehedinți, unul dintre cele mai sărace județe din România, are în prezent peste 4.000 de firme inactive fiscal.

Cum vă feriți de agenții economici declarați inactivi?

Firmele cu probleme fiscale pot fi ușor depistate grație unei aplicații dezvoltate de un grup de tineri din Timișoara. Memox VP verifică automat statusul agenților, economisind nu doar timpul firmelor, ci mai ales banii acestora. Aplicația MemoX VP oferă verificarea simplă, rapidă și în timp real a informațiilor fiscale despre firme.

”Aplicatia Memox VP verifică toate firmele din portofoliul clientului, dacムacestea sunt în registrul contribuabililor inactivi, dacムse regăƒsesc în buletinul insolvenței, dacムsunt în sistemul TVA la încasare, precum și datele lor de identificare, dacムele corespund cu cele ale Ministerului de Finante”, a explicat Reimond Zara, unul dintre programatori.

Aplicația poate fi personalizatムîn funcție de dorințele clienților, mergând până la integrarea cu sistemul ERP al acestora, potrivit datelor de website-ul unde este găzduită aplicația MemoX VP.

(Foto: Images Money/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •