Beneficiile împuternicirii angajaților din diverse departamente

Beneficiile imputernicirii angajatilor din diverse departamente

Angajații vor să se simtă importanți, iar atunci când compania pentru care lucrează crede în munca lor, devin mult mai productivi și mai implicați decât ar fi cazul altfel.

Poate exista un dezavantaj al împuternicirii angajaților dacă mesajul nu este clar pentru angajați.

Cum afectează pozitiv împuternicirea angajaților diferite aspecte ale unei afaceri

Pentru fiecare dintre funcțiile unei afaceri, împuternicirea aduce beneficii diferite. Fiecare persoană din aceste departamente, dacă este împuternicită, este mai probabil să inoveze, deoarece înțelege că poate deține rezultatele acesteia, mai degrabă decât succesul atribuit celor din funcții manageriale superioare.

Această recunoaștere stimulează lucrătorii să caute îmbunătățiri, deoarece se adaugă la valoarea lor în organizație, îmbunătățindu-și capacitatea de a crește ca profesioniști în domeniul lor și de a fi recunoscuți pentru eforturile depuse.

Vânzări

Pentru întreprinderile orientate către clienți, o echipă de vânzări este unul dintre cele mai importante organisme care ajută companiile să genereze venituri. O echipă de vânzări împuternicită poate atrage clienți prin diferite reduceri sau oferte care captează imediat interesul clientului. Dacă reprezentanților dvs. de vânzări nu li se oferă autonomie, capacitatea lor de a converti oportunități va fi dificilă.

Citește și: Beneficiile unui mediu de lucru ”Activity Based”

Împuternicindu-vă echipa, îi oferiți capacitatea de a lua decizii la fața locului fără a depinde de o aprobare care ar putea costa compania dvs., nu doar pentru o singură vânzare, ci pentru mii de vânzări pe parcursul anului.

Producție

Pentru echipele de producție, abilitarea sau împuternicirea poate îmbunătăți semnificativ calitatea produselor.

Permitem echipei noastre să facă acest lucru pentru că înțelegem că indivizii au limitările lor și ar lucra în schimb mult mai productiv în zona lor de confort.

În loc să le impunem un cadru, promovăm învățarea, asigurând în același timp software-ul care îi ajută să ofere cea mai bună calitate.

În mod similar, dezvoltatorii noștri iau uneori inițiativa executându-și sarcinile pe un software pe care nu îl utilizăm de obicei pentru dezvoltare. Dacă pot să-și prezinte lucrările, să îmbunătățească calitatea sau să reducă timpul de dezvoltare, atunci ne asigurăm că inovația lor nu este doar răsplătită, ci implementată la o scară mai largă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •