Beneficiile împuternicirii angajaților din diverse departamente

Beneficiile imputernicirii angajatilor din diverse departamente

Marketing

Probabil că locul în care ați putut vedea cel mai mare impact al împuternicirii angajaților este departamentul dvs. de marketing, deoarece aceștia sunt angajații care prosperă cel mai mult la inovație și la autonomia de luare a deciziilor. Acordând echipei de marketing mai multă autonomie, ei pot veni cu strategii de ultimă oră pentru compania dvs.

Având autonomie îi încurajează, de asemenea, să vină cu strategii mai noi și mai bune, în loc să repete aceleași strategii vechi pe care le-au folosit în ultimul lor loc de muncă sau să imite ceea ce văd că fac alții.

Un director de marketing nu poate fi singurul individ axat pe inovație; cultura inovației trebuie să se apropie de cei care gestionează conturile de social media și de creatorii de conținut.

Împuternicirea ajută întreprinderile să își crească prezența, să-și îmbunătățească recunoașterea pieței și, în schimb, să atragă o parte mai mare a pieței.

Citește și: Autoritatea este adesea confundată cu puterea

Serviciul pentru clienți

Potrivit lui Neil Patel, 71% dintre consumatori au încheiat o relație cu afacerile lor la alegere, din cauza serviciilor deficitare pentru clienți.

Adesea, reprezentanții serviciului pentru clienți arată neputincioși în fața consumatorilor atunci când spun lucruri de genul „Voi discuta cu managerul” sau „Voi vedea ce pot face în acest sens și ne vom întoarce”.

Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de împuternicire. Acești angajați sunt prea speriați să decidă fără să consulte managerul. Acesta este un produs secundar al unei culturi la locul de muncă îndreptată spre frică, deoarece nu sunt împuterniciți de managerii lor să ia o decizie la fața locului.

Din perspectiva consumatorului, pare că vorbește cu cineva care nu îi poate ajuta să-și rezolve problema. Ca afacere, aceasta este o greșeală gravă.

Întreprinderile pot pierde o mulțime de venituri potențiale datorită incapacității echipelor de servicii pentru clienți de a oferi ajutor imediat clienților cu care comunică. Într-o realitate alternativă în care sunt împuterniciți, pot rectifica eroarea.

Împuternicirea angajaților vă poate ajuta să vă asigurați că cei care aleg bunurile și serviciile dvs. sunt satisfăcuți și rămân fideli companiei dvs.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •