10 semne că ai ajuns în etapa de burnout

Nu fi propria ta sursa de stres.

8. Pierderea motivației 

Începem joburi noi cu bucurie și entuziasm și totul pare să fie minunat și percepem orice într-o lumină pozitivă. Când ajungi în burnout, te chinui să găsești motivație pentru a termina task-urile pe care le ai de făcut. Cel mai probabil, le termini și, uneori chiar le faci bine, dar motivația de a le duce la bun sfârșit nu mai există. În loc să lucrezi de dragul proiectelor, lucrezi pentru că trebuie să respecți deadline-uri și pentru că nu vrei să dezamăgești oameni.

9. Probleme de performanță 

Oamenii care au ajuns la epuizare care cer foarte mult de la ei înșiși. Atunci când performanța începe să scadă, ceilalți nu tind să observe, dar este vital să țineți cont de nivelul de calitate al muncii depuse și de randament. Cum te descurcai acum o lună, dar acum două luni, dar acum șase luni sau un an? Răspunsul îți va arăta dacă ai o problemă legată de oboseala cronică.

10. Lipsa îngrijirii

Viața este o luptă continuă împotriva lucrurilor care ne fac să ne simțim bine pe moment, dar care nu ne ajută pe termen lung. Când ajungi în burnout, controlul de sine este foarte fragil și cazi pradă tentațiilor mult mai ușor, în special ca urmare a compromisurilor pe care le faci, stresat fiind și afectat de lipsa controlului și a nivelului de încredere în propriile forțe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •