4 pași pentru a cere și a primi un feedback onest și constructiv

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că feedback-ul are un impact pozitiv asupra dezvoltării profesionale. Totuși, feedback-ul sincer din partea colegilor nu este ușor de obținut atunci când nu ai o ocazie specială pentru a-i întreba cum te-ai descurcat.

Pentru a vedea ceea ce cred colegii tăi despre tine, fie de rău sau de bine, trebuie să procedezi în felul următor:

Pasul 1: Ai răbdare

Primul lucru pe care trebuie să-l știi despre solicitarea unui feedback autentic este că acesta implică timp. Va trece o perioadă bună de timp până când colegii tăi se vor simți bine cu tine și-ți vor spune ceea ce cred cu adevărat despre tine și despre ceea ce faci. Dacă încerci să obții prematur feedback, nu vei avea rezultate prea bune.

Cea mai importantă parte în primirea unui feedback autentic este aceea de a dezvolta o relație cordială cu oamenii alături de care lucrezi. În caz contrar, aceștia îți vor da feedback, dar nu iti vor spune lucrurile pe care le cred, de fapt. Ai răbdare să cunoști cât mai bine persoanele de la care obții feedback, iar ele să te cunoască, la rândul lor.

Pasul 2: Ascultă

Unul dintre cele mai bune moduri de a construi încredere este acela de a ști să asculți.  La urma urmei, pentru ca cei din jur să se simtă în largul lor cu tine și să-ți ofere un feedback autentic, trebuie să știe că ești capabil să asculți.

Nu asculta oricum, ascultă activ! În momentul în care o persoană îți spune ceva, acordă-i toată atenția și păstrează contactul vizual.  Chiar dacă persoana respectivă spune lucruri care nu te interesează sau pe care le-ai mai auzit, acordă-i maximumul de atenție. După un timp, acel om va avea încredere în tine să-ți spună lucruri care te interesează cu adevărat în ceea ce te privește.

Pasul tăi: Dă și vrei primi

Uneori, pentru a primi ceva, trebuie mai întâi să dai. Acest lucru se aplică și în cazul feedback-ului. Oamenii trebuie să știe că și tu vei fi sincer cu ei când îți vor cere opinia. In acest fel, încrederea lor în tine va crește.

Atunci când ești persoana cea nouă într-un loc, oamenilor din jur le vine foarte greu să îți dea un feedback constructiv. Cel mai bine este ca tu să faci prima mișcare în această privință: începi cu un feedback pozitiv  și, încet-încet, treci spre critici constructive. Numai că trebuie să ai în vedere să fii relevant, in asa fel incat, prin ceea ce spui despre cineva, prin feedback-ul oferit, acea persoană să devină mai bună în ceea ce face. După un timp, și ceilalți îți vor da feedback-ul așteptat.

Pasul 4: Conștientizează feedback-ul și reacționează ca atare

Unul dintre cei mai importanți pași în procesul feedback-ului este acela de a a fi recunoscător pentru fiecare feedback primit. Nu tot ceea ce îți vor spune colegii tăi iti va fi de ajutor, însă, trebuie să le arăți că ceea ce ți-au spus contează pentru tine și că le ești recunoscător pentru asta. În acest fel, colegii vor avea încredere să-ți ofere feedback pe viitor.

Echipa ta va dori să știe nu doar că asculți cu atenție feedback-ul lor, dar și că îl pui la inimă și că vei ține cont de el pe viitor. Deși nu tot timpul vei primi cel mai bun sfat, arată colegilor că prețuiești opinia lor și că mereu vei face tot ce-ți stă în putință să pui lucrurile în practică.

(Sursa foto: stocksnap.io, startup)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •