6 lucruri despre business pe care să le spui copiilor tăi cât mai devreme

6 lucruri pe care să le spui copiilor tăi

5.  Învață-l să gândească BIG

În cazul în care copilul tău are un vis mare, aparent imposibil, nu-i tăia entuziasmul de la rădăcini spunându-i că gândește nerealist și nepractic. Cele mai mari inovații, cele mai puternice business-uri, s-au născut din idei aparent imposibile pentru contextul de atunci.

Mai spune-i că, în spatele fiecărei activități umane, ar trebui să stea dorința de a face ceva pentru cei din jurul nostru, aspirația de a face lumea mai bună. Un business este cu adevărat valoros în momentul în care satisface niște nevoi reale și aduce un plus de valoare în viața oamenilor. Cu cât are un impact direct asupra vieții consumatorilor, cu atât o companie va avea mai mult succes. Business-ul nu este doar despre bani, ci despre a face ceva pentru cei din jur.

6.  Banii sunt un mijloc, nu un scop

Banii nu au valoare în sine, ei sunt o unealtă de care ne folosim pentru a întreprinde anumite lucruri. Cu bani plătim oameni care să facă anumite lucruri pentru noi, cumpărăm produse și  servicii. Valoarea cuiva nu va fi dată niciodată de banii pe care îi are, ci de ceea ce este persoana respectivă. Între „a fi” și „a avea” nu există semnul egalității. Fă-l să înțeleagă, încă de mic, aceste lucruri. Spune-i că societatea are o optică eronată atunci când vine vorba de bani. S-ar putea să vadă rude bogate în familie care primesc stimă și atenție de le cei din jur pentru simplul motiv că au bani.

Învață-l să facă diferența între flatare și sentimente adevărate. Multe dintre lucruri sunt cu totul altfel decât se afișează la prima vedere. Să nu renunțe la principii chiar dacă, aparent, poate avea anumite avantaje.

În ce privește prietenii, să și-i aleagă pe cei care l-au ajutat în momentele grele și au fost alături de el atât atunci când n-avea nimic în cont cât și atunci când a devenit bogat. De asemenea, avertizează-l încă de mic că bogăția aduce cu sine, la pachet, o mulțime de lucruri nocive. Să nu transforme ocaziile cu caracter distructiv în obiceiuri care devin, cu trecerea anilor, tot mai dăunătoare.

Cu toții, ca părinți, ne dorim tot ce este mai bine pentru copii noștri. Vrem să-i vedem independenți , așezați la casa lor, cu un loc de muncă înfloritor sau cu un business de succes. Evoluția ulterioară a copiilor ține foarte mult de educația primită în familie. Este important ca noi, părinții, să fim exemplu pentru copii noștri, să-i ajutăm să-și înfrunte frica și să fim acolo când au nevoie.

(Sursa foto: Flickr, Cuba Gallery)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •