Cele 10 calități eficiente ale unui lider de echipă

Cele 10 calitati eficiente ale unui lider de echipa

Încredere

Un lider de echipă eficient este încrezător în abilitățile sale, precum și încrezător în abilitățile membrilor echipei sale. Un astfel de lider este sigur în deciziile pe care le ia și care îi afectează echipa. De asemenea, un lider de echipă încrezător îi asigură pe membrii echipei de autoritatea sa în cadrul organizației.

Respectuos

Un lider bun respectă membrii echipei sale. Un lider respectuos îi împuternicește pe angajați, încurajându-i să ofere idei cu privire la deciziile care îi afectează. Acest lucru permite membrilor echipei să știe că liderul respectă contribuțiile și opiniile acestora.

Echitabil

Un astfel de lider tratează în mod corect membrii echipei sale. El este echilibrat cu recompensele și recunoașterea, precum și cu acțiunile disciplinare. Un lider echitabil asigură tuturor angajaților același tratament.

Integritate

Un lider al echipei eficient este onest și deschis cu membrii echipei sale. Liderii care posedă integritate câștigă încrederea membrilor echipei pentru că fac ceea ce spun că vor face și îi tratează pe alții în același mod în care ei își doresc să fie tratați.


Manager Express este o platformă online dedicată managerilor şi antreprenorilor, dezvoltării lor, activităţii lor curente, intereselor lor. Dacă sunteţi antreprenori, conduceţi o companie, o fabrică sau doar o echipă de specialişti, folosiţi-vă de Manager Express ori de câte ori vă frământă o întrebare, căutaţi o soluţie la o problemă, o sursă de inspiraţie sau vreţi, pur şi simplu, să împărtăşiţi şi altora experienţa voastră!

Contact | Termeni și condiții | Politica de Cookie

Rodica Nicolae – owner si redactor-șef
rodica.nicolae@managerexpress.ro
0722.409.342

Olivia Vereha – contribuitor
olivia@managerexpress.ro

Anca Lupescu – contribuitor
anca.lupescu@managerexpress.ro

[contact-form-7 404 "Not Found"]