Cum îți dai seama că cineva te minte?

McGuireWoods anunta extinderea echipei din Bucuresti cu trei noi consultanti

6. Au un răspuns pentru toate lucrurile

Dacă cineva pe care îl bănuiești de minciună are un răspuns pentru toate lucrurile, există mari șanse să te mintă.

În mod normal, când întrebi pe cineva asupra activității din ziua respectivă sau ce a făcut în săptămâna trecută, majoritatea dintre noi avem nevoie de câteva momente de gândire înainte de a răspunde. Cineva care minte îți va da un răspuns rapid la aceste întrebări fiindcă îl are dinainte pregătit și a prevăzut că s-ar putea să-l întrebi despre asta.

7. Au o stare de nervozitate și agitație

Când cineva este agitat și nu poate sta locului, există mari șanse ca acea persoană să mintă. Agitația și nervozitatea fără un motiv aparent sunt semne ale minciunii. Stare de agitație survenită în urma unei anumite întrebări este semnul că omul respectiv își pune mintea la contribuție pentru a oferi un răspuns mulțumitor și credibil.

8. Își mărtuisesc repetat onestitatea

Vor folosi fraze clasice cum ar fi: “De ce te-aș minți?, “Nu ți-am dat niciodată un motiv să te îndoiești de mine”, “Mă cunoști” și așa mai departe. În cazul în care o persoană care este suspectată de minciună afișează o atitudine defensivă imediat ce a fost un numit mincinos, este un semn suficient de bun că persoana respectivă nu este sinceră cu tine și că încearcă să-și acopere minciuna.

9. Mimica feței îi dă de gol

Mimica unui mincinos poate fi la fel de revelatoare în ce privește adevărul spuselor precum limbajul trupului. Deși un mincinos poate crede că un zâmbet forțat sau o privire dezorientată îl va ajuta să fie crezut, în realitate, nu îl ajută.

Aceasta deoarece cea mai subtilă expresie facială poate fi interpretată drept defensivă și o măsură de a ascunde faptul că cineva minte și că își dă toată silința să nu fie descoperit.

Drept urmare, dacă suspectezi pe cineva că te minte, încearcă să-l întrebi despre felul în care și-a petrecut ziua și acordă maximă atenție expresiei faciale. De cele mai multe ori, prima reacție  relevă adevărul în ce privește întrebarea ta.

10. Se poartă necaracteristic?

În mod normal, lipsa onestității cântărește greu asupra minții unei persoane și aceasta are dificultăți în a menține minciuna.

Dacă o persoană pe care o știi că în mod normal este calmă și liniștită, dar deodată începe să aibă o atitudine agitată, care nu îi este caracteristică, atunci știi că persoana respectivă îți ascunde ceva.

(Sursa foto: Flickr, Joe Goble)