Cum să lucrezi cu un șef stresat și ocupat

Cum sa lucrezi cu un sef stresat si ocupat

Respectă regulile impuse de el 

Te poţi gândi că întocmirea de note sau rapoarte este plictisitoare şi inutilă, dar prin astfel de documente şeful tău verifică ce s-a făcut şi ce nu. În acest mod este mai liniştit şi economiseşte timp, ceea ce îi permite să găsească mai rapid şi mai uşor soluţii la sarcinile pe care le are de rezolvat. Să-l ajuţi pe şeful tău să înţeleagă repede ce ai făcut este aproape la fel de important ca munca pe care o faci.

Fii concis mai ales în scris 

Cu cât un email este mai scurt şi mai clar, cu atât mai bine. Specialiştii vă sfătuiesc să vă întrebaţi şefii care sunt preferinţele lor în materie de comunicare pentru că, de exemplu, unii preferă să primească un email pentru fiecare problemă, în timp ce alţii vor să aibă toate întrebările într-un singur mesaj. De asemenea, unii aşteaptă să primească confirmare imediat ce au trimis un email, în vreme ce alţii nu au nicio problemă dacă le răspundeţi atunci când aveţi timp. Tineţi cont de preferinţele de a comunica ale şefului vostru, dar nu uitaţi că cele două imperative sunt claritatea şi concizia.

Când e posibil, ia decizii singur 

Dacă nu ţi-a fost interzis în mod explicit, ia deciziile necesare pentru ca proiectele de care te ocupi să avanseze, ori de câte ori poţi. E bine să-ţi informezi şeful despre deciziile luate, dar nu este neapărată nevoie să aştepţi pentru aprobarea lui pentru ca lucrurile să avanseze. De multe ori, vor fi mulţumiţi să afle că lucrurile funcţionează fără ca ei să ştie fiecare detaliu.

Nu aştepta să fii lăudat 

Dacă eşti genul de persoană care încearcă să-şi facă şeful fericit, cel mai probabil apreciezi foarte mult să ţi se recunoască meritele. Este de înţeles pentru că aprecierea te face să te simţi bine. Dar dacă lucrezi cu cineva care este tot timpul în criză de timp, e foarte puţin probabil să aibă răgazul să-şi exprime recunoştinţa. În loc să-ţi faci griji în legătură cu asta, concentrează-te pe muncă şi pe ceea ce poţi face pentru propria ta fericire.

Aşadar, dacă ai ghinionul de a lucra cu un şef foarte stresat şi care este tot timpul în criză de timp, nu te mai chinui să-l mulţumeşti cu orice preţ. Încearcă în schimb să afli cum să munceşti mai eficient fără să aştepţi laude. Vei fi mult mai mulţumit de locul tău de muncă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •