Ce cadouri sunt, cu adevărat, apreciate de către angajați?

Sfaturile unui Gift Concierge despre cum poti folosi cadourile corporate in relatia cu echipa

Nu te rezuma doar la sărbători

Crăciunul și Paștele nu ar trebui să fie singurele momente din an în care să-ți arăți recunoștința. Este un obicei clasic, iar angajații se așteaptă deja să primească un cadou din partea șefilor sau a companiei. Desigur, nu spunem să eliminăm aceste ocazii, dar cel mai bine ar fi să le completezi cu alte momente surprinzătoare pentru coechipierii tăi.

Unul dintre cele mai indicate astfel de momente este finalizarea unui proiect complex sau important pentru companie. Este reconfortant ca eforturile să-ți fie recunoscute și moralul să-ți fie ridicat. Încununarea unui proiect cu un cadou, oricât de mic și simbolic ar fi, va strânge și mai mult legătura cu angajații tăi.

De asemenea, este bine să ții un calendar cu zilele de angajare. Aniversarea primului an al angajatului, a primilor trei ani, a cincinalului sau a deceniului merită să fie marcată cu un cadou din partea managerilor.

Treci de personalizarea cu logo. Personalizează cu… personalitatea angajatului

O agendă sau un pix par, la prima vedere, niște cadouri banale. Și chiar sunt, dacă nu știi să le folosești la maximumul de potențial.

Cum? De obicei, timpul este prea scurt pentru personalizarea pe produs, iar un logo al companiei sau un nume nu ar ajuta foarte mult, oricum. Așa că ceea ce poți face este să îți rezervi timp în calendar pentru scrierea unor mici dedicații pe mini-felicitări care să însoțească cadoul clasic. Principala idee este să transmiți un mesaj dedicat fiecăruia, indiferent de forma în care o faci.

Mai mult ca sigur ți-ai fideliza angajații și i-ai face să zâmbească dacă pixul sau agenda ar fi însoțite de o felicitare cu un mesaj personalizat de tipul “Mulțumesc, Ana, Wonder-Woman în Finanțe” sau “Mulțumesc,George, Superman în Programare”.

Și, mai mult ca orice, rezervă-ți câteva minute pentru a vorbi cu fiecare angajat în parte atunci când faci cadourile sau organizează o scurtă audiență, dacă ești managerul unei companii mari. Cadourile însoțite de dedicații și mulțumiri verbale sunt cu atât mai apreciate.

La ce cadouri se așteaptă seniorii față de cei din noua generație, Millenials

Oamenii sunt diferiți, iar acesta este un lucru nemaipomenit, de care este bine să ții cont, mai ales în calitate de manager. Dacă ai un colectiv divers ca personalitate și grupuri de vârstă, o idee bună este să oferi cadouri care să fie în linie cu această diversitate.

Angajații Millenials, spre exemplu, apreciază cadourile, dar mai mult decât atât, apreciază un mediu de corporație sau companie care să se potrivească cu nevoile, dorințele și stilul lor de viață. Poate că în rândul angajaților tăi sunt mulți adepți ai stilului de viață eco și ar aprecia un cadou care să susțină acest stil de a trăi. Sau poate mulți dintre angajații tăi fac multe delegații și iubesc stilul de viață on-the-go. Pentru ei, o geantă sau rucsac de călătorie bine compartimentate ar fi un cadou foarte potrivit.

 

Important este să depistezi tipologiile de oameni pe care le ai în companie și stilul de viață pe care îl practică. Vei fi surprins de cât de multe idei de cadouri ideale și utile poți avea, pornind de la acest mindset.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •