Cum eliminăm stresul și stimulăm productivitatea, în 10 pași

Cum eliminam stresul si stimulam productivitatea in 10 pasi

Stresul și productivitatea au o relație interesantă. Cei mai mulți dintre noi simțim stresul ca fiind invers proporțional cu productivitatea noastră; cu cât suntem mai puțin productivi și cu cât volumul nostru de muncă este mai mare, cu atât suntem mai stresați. Cu cât realizăm mai mult, cu atât suntem mai puțin stresați.

În plus, prea mult stres vă poate reduce productivitatea; dacă vă simțiți anxioși sau copleșiți, nu veți putea lucra la fel de eficient ca de obicei.

De aceea, cea mai bună abordare este să folosiți strategii care au capacitatea simultană de a reduce stresul și de a îmbunătăți productivitatea.

Cele mai bune strategii pentru a vă îmbunătăți munca:

1. Dezactivați notificările

Știți câte notificări primiți într-o zi? Șansele sunt ca numărul lor să fie peste o sută, dacă nu chiar mii. Veți primi un mesaj cu e-mailuri noi, mesaje text noi, cereri de chat noi și alte evenimente declanșate pe parcursul zilei. Chiar dacă acest lucru poate părea benefic, deoarece vă permite să acționați rapid ca răspuns la evenimente noi, de obicei, cauzează mai mult rău decât bine.

Chiar și o mică distragere a atenței poate duce la o întrerupere masivă în concentrarea dvs. și vă poate reduce capacitatea de muncă. De asemenea, vă stresează; dacă nu mă credeți, gândiți-vă la modul în care sunetul de alertă vă face să reacționați, din instinct. Remediați această problemă prin oprirea notificărilor, cât mai des pe parcursul zilei. Vă veți simți mai bine și vă veți concentra mai tare pe muncă, scrie business.com.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

2. Delegați

Unii profesioniști cred greșit că productivitatea este o funcție care implică mai multă muncă. În realitate, nu este deloc așa. Nu trebuie să fiți cel care face munca în plus. În loc să încercați să integrați mai multe sarcini în numărul dvs. limitat de ore de lucru, luați în considerare delegarea acestor sarcini altor persoane.

Dacă aveți angajați de încredere, îi puteți instrui să facă munca în numele dumneavoastră. Dacă nu, puteți crea un algoritm sau puteți utiliza un instrument pentru a automatiza sarcina.

Puteți folosi, de exemplu, un chatbot pentru a vă îmbunătăți productivitatea, valorificând implicarea și experiența clienților. În orice caz, nu va trebui să vă mai ocupați de asta, astfel încât vă veți putea concentra pe probleme mai importante și veți petrece mai puțin timp îngrijorându-vă.

3. Faceți liste

În continuare, luați în considerare crearea mai multor liste. Puteți enumera sarcinile și prioritățile pe care trebuie să le faceți în continuare sau să enumerați lucrurile care vă stresează cel mai mult, în acest moment. Listele scrise de mână sau tastate la computer vă permit să gândiți în situația dvs., oferindu-vă coerență și claritate; de asemenea, vă oferă indicații cu privire la ce să faceți în multe cazuri.

Însuși actul de a scrie poate fi relaxant, pentru că vă oferă o metodă de ameliorare a stresului.

4. Înțelegeți perioadele de vârf productive

Sunteți o persoană diurnă sau nocturnă? Cercetările sugerează că există un factor genetic în determinarea timpului dvs. de vârf al productivității – cu alte cuvinte, când, în timpul zilei, puteți finaliza cele mai bune lucrări. Aș fi dispus să pariez că știți deja care e timpul de vârf al productivității, dar, dacă nu, luați unele măsurători pe parcursul unei zile de lucru pentru a-l determina cu date obiective.

Citește și: Opțiuni aflate la îndemâna angajatorilor în contextul COVID-19

Dacă sunteți mai funcțional dimineața, încercați să eliminați din timp cele mai dificile sarcini și cele mai mari priorități. Dacă stați mai bine cu productivitatea după-amiaza, păstrați munca cea mai solicitantă pentru mai târziu

5. Sportul de după masă

Sportul este bun pentru sănătatea dvs., desigur, dar mai mult decât atât, are puterea de a vă stimula starea de spirit, senzația de energie și productivitatea generală. De asemenea, reduce stresul și vă poate face să vă simțiți mai bine chiar și după o zi grea la serviciu.

Puteți face exerciții fizice dimineața sau când ajungeți acasă noaptea, dar poate este cel mai eficient să faceți exerciții la prânz, ca o pauză între taskuri. Chiar și o scurtă plimbare în jurul blocului ne poate face să ne simțim mai puțin stresați și să sporească productivitatea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •