Cum îți construiești un brand personal autentic, în mediul online

Brandul personal construit in online are, și el, ca și cel din offline, rolul de a vinde

Pentru a-ți construi un brand autentic, trebuie, în primul rând, să înțelegi care sunt cele mai importante valori și abilități ale tale. Care sunt cele mai utile comunităților tale, ca să aduci, în interiorul acestor comunități, imaginea ta reală și să-ți atingi obiectivele profesionale și personale, rămânând centrat și concentrat pe propriul rol și nu pe așteptările celorlalți.

Brandul personal este o imagine unitară, aproape simbolică, a tuturor valorilor și abilităților tale, dar și a felului în care acestea sunt percepute de către audiența ta. Dacă între ceea ce tu proiectezi și ceea ce văd ceilalți este o diferență mare, vei avea un brand personal neclar, volatil, care indiferent ce ai încerca să construiești, va ajunge să se piardă printre crăpături.

În realitatea online, indiferent dacă este vorba despre Instagram, Facebook sau Tik Tok, brandurile personale care ajung să obțină sute de mii sau milioane de aprecieri, vizualizări sau followers, sunt construite pe comunicarea unei personalități unitare, în centrul căreia stă o valoare sau un set de valori apreciate de către foarte multă lume.

Înainte să începi construirea strategică a unui brand personal, este bine, așadar, să-ți identifici atât valorile și principiile, cât și nevoile de substanță și nu doar de moment ale audienței căreia i te adresezi.

Un exemplu ar fi grupurile de mămici de pe Facebook, unde se face atât promovare, cât și vânzare de produse și servicii pentru bebeluși și copii: creme, haine din bumbac bio, mâncare organică etc. Acele grupuri au un set de valori strâns legate de sănătatea și educația copiilor lor, iar dacă ai un brand personal care reflectă aceste valori, vei avea și tu o voce credibilă și ascultată.

Citește și: Roxana Epure, Managing Partner, Ciel România: „Acum, bătălia în comunicarea cu clientul se dă la nivel emoţional”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •