Cum să te pregătești, ca manager, pentru a te reloca într-o structură internațională sau regională

Cum sa te pregatesti, ca manager, pentru a te reloca intr-o structura internationala sau regionala

Ce ar trebui să faci, înainte de a lua o decizie

Oricum, în caz că te pregătești sau îți dorești acest pas de carieră, iată câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare, pentru a putea lua o decizie sănătoasă.

  • Aspirația de carieră. Cât de mult și de repede îți dorești să progresezi? Ce ești dispus să „sacrifici” din viața personală și pentru cât timp? Răspunsurile la aceste întrebări te pot ajuta să afli dacă propunerea de dezvoltare este axată pe ceea ce îți dorești sau este un pas intermediar („stepping stone”) către obiectivul mare de carieră pe care îl ai. Îți recomand să nu refuzi pașii intermediari. Scopul lor este să te sprijine să faci o tranziție mai ușoară și să reducă riscul de a eșua în noul rol. Poți însă să „negociezi” cu angajatorul obiectivele și perioada de timp în care vei lucra în postul intermediar.
  • Cultura, clima și condițiile economice și sociale ale țării către care te îndrepți. O schimbare abruptă a condițiilor de viață nu va ajuta pe nimeni. Preocupările și eforturile pe care le vei face pentru a te adapta sau pentru a sprijini familia ta să se adapteze vor împiedica integrarea ta rapidă și succesul în noul rol. De aceea, este important să faci o vizită mai întâi în locul de destinație, dacă te-ai hotărât să dai o șansă propunerii de dezvoltare primite. Poți vizita diverse cartiere de locuințe, școli, facilități de distracție și desigur, foarte important, birourile sau facilitățile unde vei lucra. Ia în această călătorie de cunoaștere și membri ai familiei cu tine. Părerea lor este importantă. Pentru o tranziție mai ușoară, vă puteți reloca în etape: tu, prima dată, și apoi familia (aproximativ șase luni distanță între cele două momente). Odată ce tu vei fi integrat acolo, îți va fi mai ușor să-i primești pe membrii familiei în noua ta „casă” și țară.
  • Pregătirea fizică, emoțională, spirituală a ta și a familiei tale. Unele țări presupun anumite condiții de sănătate la care ar trebui să te gândești: nevoia de a te vaccina, clima prea umedă sau prea uscată și impactul asupra sănătății tale și a familiei etc. Aspectele emoționale sunt importante și trebuie luate în calcul situații de genul: sunt pregătit, eu sau familia mea, să interacționez sau să lucrez cu alte rase?, înțeleg diferențele, sunt pregătit pentru a înțelege și a mă dezvolta în acest sens? Toleranța pentru diversitate și dorința de includere trebuie puse în „bagajul” cu care pleci. Pregătirea de înțelegere multi-culturală este esențială aici. Dacă ești o persoană cu preocupări spirituale este necesar să înțelegi care este religia în țara respectivă, dacă există puncte de spiritualitate în care dorești să practici și să te integrezi în comunitate. Tu sau familia ta. Pentru anumite persoane, acesta este un pilon de sprijin important.

Alte articole scrise de către Anca Covaciu: Cum poate un angajator să asigure, în mod real, cultura flexibilă pe care o promite?