Cum se folosește Youtube Analytics

De ce fiecare brand ar trebui sa aiba un canal de Youtube

YouTube Analytics este un instrument prin care puteți accesa date care detaliază tipurile de persoane care vă urmăresc videoclipurile, ce tip de conținut le place cel mai mult spectatorilor dvs., modul în care publicul dvs. se implică în conținutul dvs. și care dintre videoclipurile dvs. ar putea aduce companiei dvs. profit. În Academia sa pentru creatori, YouTube descrie instrumentul său de analiză drept „impulsul canalului tău”, scrie business.com.

Ce tipuri de date afișează YouTube Analytics?

Venituri

Dacă canalul dvs. are cel puțin 1.000 de abonați și a obținut cel puțin 4.000 de ore de vizionare în ultimul an, sunteți eligibil pentru a genera bani din videoclipurile dvs. prin anunțuri. Prin intermediul instrumentului YouTube Analytics pentru venituri, puteți vedea câștigurile dvs. din anunțurile altora pe videoclipurile dvs. YouTube, anunțurile dvs. din videoclipurile altora și din alte surse, cum ar fi YouTube Super Chat.

Timp de vizionare

Prin intermediul instrumentului YouTube Analytics pentru vizionare, puteți afla cât timp petrec oamenii vizionându-vă videoclipurile, modul în care oamenii vă descoperă videoclipurile și dacă oamenii vizionează pe desktop sau dispozitive mobile. Ceea ce vedeți vă poate ajuta strategia pentru videoclipuri viitoare.

Rapoarte de interacțiune

Cu rapoartele de interacțiune YouTube Analytics, puteți afla totul despre publicul dvs. Vedeți cine urmărește, câte dintre aprecierile dvs. provin de la publicul dvs. obișnuit și câte comentarii și partajări primesc de obicei videoclipurile dvs. Dacă vedeți o interacțiune deosebit de mare la unul dintre videoclipurile dvs., continuați să abordați metodele pe care le-ați folosit pentru respectivul videoclip.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Cum să accesați YouTube Analytics

  • Conectați-vă la contul dvs. YouTube. Dacă aveți un cont YouTube separat pentru afaceri, conectați-vă la acel cont, nu la cel personal.
  • Accesați pagina de pornire YouTube și faceți clic pe imaginea contului dvs. din colțul din dreapta sus. Apoi, în meniul derulant, faceți clic pe „YouTube Studio”.
  • Acum veți vedea un nou tablou de bord. În partea stângă, dați clic pe „Analytics”.
  • Veți vedea acum un rezumat al vizionărilor recente ale videoclipurilor dvs., a timpului de vizionare și a abonaților. Puteți schimba perioada pentru care analizele dvs. sunt afișate în partea dreaptă în „modul avansat” și puteți comuta între prezentarea generală, acoperire, implicare și analiza publicului în antetul „Analiza canalului”.

YouTube Analytics dispune de caracteristici

După cum am discutat anterior, datele YouTube Analytics cuprind trei categorii: venituri, timp de vizionare și rapoarte de interacțiune. Fiecare dintre aceste seturi de date include mai multe caracteristici utile.

Analiza veniturilor- Venituri estimate

Cu instrumentul pentru venituri estimate, puteți aproxima câți bani câștigă compania dvs. din toate anunțurile sale vândute de Google. Veți vedea un grafic care detaliază câștigurile dvs. și, mai jos, veți vedea care dintre videoclipurile dvs. aduc cei mai mulți bani. Puteți modifica perioada de timp pe care o analizați cu meniul din partea dreaptă sus a graficului.

Folosind informațiile pe care le vedeți, puteți determina modele de câștig pentru a valorifica profiturile viitoare. De exemplu, dacă vedeți că videoclipurile dvs. câștigă mai multe venituri seara decât după-amiaza, publicați viitoarele videoclipuri seara. Dacă videoclipurile dvs. câștigă mai mulți bani în timpul verii decât primăvara (cum ar fi dacă aveți o afacere sezonieră), publicați mai mult conținut în vară.

Venit estimat din publicitate

Venitul estimat din publicitate este similar cu venitul estimat, dar oferă date referitoare exclusiv la anunțurile Google AdSense și DoubleClick. La fel ca în cazul instrumentului de venituri estimate, puteți utiliza datele pentru a vă informa obiceiurile viitoare de publicare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •