10 idei cu investiții minime, pentru a avea nişte angajați fericiți

10 idei cu investitii minime, pentru a avea niste angajati fericiti

3. O misiune clară pentru fiecare angajat

Tinerii născuți în anii ’90, numiți și generația Millennials, sunt cei care vor să spargă rutina la locul de muncă. Ei vor să simtă că munca lor face diferența și nu le place ideea de a fi un alt pion în companie. Sigur ai 1-2 millenials în companie și numărul lor crește pentru că sunt smart și talentați. De aceea, trebuie să gândești pentru fiecare task-uri care să le permită să-și pună în valoare talentul și abilitățile. Sunt atrași de artă, activități în aer liber, roluri persuasive și, evident, de noile tehnologii.

4. Setează obiective realiste!
Adoptă strategia SMART (Specific, Măsurabil, Realizabil, Realist, În timp). Aceasta îi va motiva pe angajați mai mult decât dacă le-ai cere, peste noapte, să finalizeze un anumit proiect. Iar dacă proiectul este prea mare, gândește-l în etape mai mici cu obiective mai mici, ușor de atins.

5. Alege liderii potriviți!

Pentru conducerea departamentelor, alege drept lideri pe acei membri din echipă pe care toți colegii îi plac. Vor fi ascultați mai bine, iar obiectivele managementului vor fi atinse mai ușor. Femeile sunt, în general, lideri de opinie și reușesc să motiveze angajații să-și atingă obiectivele.

6. Un spațiu numai pentru socializare

Transformă un spațiu care până ieri era destinat depozitării anumitor lucruri în spațiu de socializare. Câteva canapele confortabile, un bar cu fructe, gustări și băuturi răcoritoare, câteva jocuri vor reuni angajații din diferite departamente care până ieri abia dacă se cunoșteau. În aceste spații informale, iau naștere și cele mai creative și productive idei pentru companie, ceea ce este, de departe, mult mai profitabil decât comunicarea pe rețele de socializare.