4 mituri ale interviului de angajare și câteva sfaturi

Importanta unui interviu de angajare este de necontestat.

Sfaturi pentru angajatori

Fiți onești! Dacă vreți să păstrați un om cât mai mult timp, nu va prezentați ca un salesman care vrea să vândă un aspirator pe post de curățătorie chimică. Fiți pregătiți să spuneți atât lucrurile bune, cât și pe cele care nu arată tocmai roz. De ce? Pentru că acel contract de angajare nu este unul pe viață, iar dacă omul își dă seama că a fost păcălit, îl poate rezilia foarte repede. Iar dacă nu face asta, oricum se va considera păcălit și îndreptățit să vă păcălească și el, în fiecare zi.

În plus, atunci când sunteți onești, oamenii care aleg să lucreze pentru voi, fac asta în mod conștient, asumat. Știu că le va fi greu, dar vor ști că ei au ales să stea, în cunoștință de cauză.

Sfaturi pentru candidați

Nu încercați să exagerați prin limbajul abordat, expresii din DEX sau discursuri repetate în oglindă. Fiți deschiși în a spune ceea ce vă doriți și ce știți. Cel mai important, încercați să vedeți mai departe de momentul semnării contractului.

„Da, s-ar putea să stați mai mult prin interviuri, dar aveți de ales: continuați cu rețeta unui interviu pe an sau căutați altceva. Ceva care să fie construit diferit încă de la început”, concluzionează specialistul în resurse umane.

Așadar, există foarte multe mituri legate de momentul interviului și cum ar trebui să se prezinte un candidat. Multe mituri și o singură realitate: ne furăm căciula chiar de la început, încercând să părem altfel decât suntem. Abandonați rețetele, fiți autentici!

Despre HPDI

Înființată în 2001, compania Human Performance Development International furnizează soluții de leadership și dezvoltare a resurselor umane prin programe de training, coaching și teambuilding. De-a lungul timpului, HPDI a oferit traininguri de managementul schimbării, obiectivelor, stresului, inteligență emoțională, comunicare asertivă, Public Speaking, tehnici de prezentare, inovație, managementul oamenilor și leadership autentic, pentru mai mult de 100 de companii. În anul 2015 peste 4.000 de persoane au luat parte la programele de teambuilding ale HPDI. În prezent, HPDI are birouri în București, Timișoara și Arad, unul dintre principalele obiective ale companiei fiind extinderea serviciilor oferite.

(Foto: Samuel Mann, www.flickr.com)