4 modalități de a minimiza fluctuaţiile de personal prin revizuirea strategiei tale de recrutare

4 modalitati de a minimiza fluctuatiile de personal prin revizuirea strategiei tale de recrutare

2. Consultă-te cu fiecare director de departament.
Alocă timp pentru ca recrutorii tăi să vorbească cu fiecare manager de departament despre poziţiile deschise pe care doresc să le ocupe pentru echipele lor. Provoacă-i să investigheze care sunt calitățile esențiale necesare pentru poziție și care sunt posibilele defecte de evitat.
Acest lucru va facilita un proces de selecţie mai eficient, astfel încât orice posibilă problemă să poată fi identificată cât mai devreme.

3. Aplică teste de aptitudini și de evaluare a candidaţilor.
Deoarece performanța din trecut nu este întotdeauna un indicator al succesului viitor, poți utiliza testarea înainte de angajare pentru a avea o imagine mai completă a abilităților unui candidat. Acest lucru te va ajuta să stabilești cât de bine pot candidaţii să își aplice abilitățile în mediul tău de lucru.
Poți utiliza, de asemenea, teste care îţi vor oferi o perspectivă asupra aptitudinilor, inteligenței și trăsăturilor de personalitate ale candidatului.

4. Evaluează-ţi oferta proprie cu onestitate.

Dacă te confrunți cu o fluctuaţie foarte mare de angajaţi, vei dori să investighezi motivul de plecare sau frustrare în rândul angajaților care au părăsit compania. Atunci când diagnostichezi problema, poți veni cu o soluție care să te ajute să creezi un loc de muncă mai plăcut și motivant pentru noii membri ai echipei.

Obține feedback periodic de la actualii tăi angajaţi. Creează linii deschise de comunicare între angajați de la toate nivelurile și echipa de conducere. Pentru subiectele sensibile, fă în așa fel încât să fie ușor pentru oricine să-și împărtășească ideile în privat sau să trimită sugestii anonime. Angajații care se simt reticenți și în imposibilitatea de a-și exprima preocupările sunt mai susceptibili să caute să-și dezvolte cariera în altă parte. Angajarea poate fi o parte a conducerii unei afaceri care consumă destul de mult timp. Cu toate acestea, investiția care duce la oferta de muncă poate să se întoarcă la tine exponențial atunci când vei putea să recrutezi un membru al echipei care se va dedica să aibă un impact semnificativ asupra organizației tale pentru anii următori.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Viitorul din câmpul muncii este dezbătut la Tomorrow@Work