4 strategii pentru retenția angajaților în 2015

  1. Încurajați curiozitatea și folosiți-o în beneficiul vostru

Angajații din ziua de azi, în special cei care au crescut în era digitală sunt excelenți când vine vorba de rezolvarea problemelor pentru că știu să caute și să folosească toată informația la care au acces online. La muncă, un nivel prea mare de curiozitate poate apărea ca o dovadă de lipsă de subordonare pentru un manager care nu înțelege de unde vine această curiozitate. Dar punerea politicilor și a procedurilor sub semnul întrebării nu este un act de rebeliune, ci o tentativă a angajaților de a găsi soluții mai bune.

Încurajați angajații să pună întrebări și oferiți-le autonomie pe anumite zone de lucru din proiecte și puneți-le resurse la dispoziție pentru că așa vă vor oferi cele mai bune rezolvări pentru problemele voastre. Asta nu înseamnă doar să le arătați care sunt cele mai bune metode din perspectiva voastră în industrie, ci și să le povestiți eșecurile prin care ați trecut. Există un motiv pentru care cea mai popular conferință din Silicon Valley este FailCon, un eveniment dedicate în întregime sărbătoririi eșecului ca metodă de învățare și dezvoltare.

  1. Găsește echilibrul între personal și profesional de care au nevoie

Câte companii cunoașteți care în ziua de azi încă mai blochează rețelele de socializare crezând că aceasta este cheia pentru a spori productivitatea? Orele de lucru s-au schimbat și tradiționalul ”de la 9 la 5” deja este istorie. Prin urmare, încearcă să îți dai seama dacă nu cumva a permite amestecul dintre personal și profesional este un lucru bun pentru tine. Puțini angajați din zilele noastre se dau în lături de la a răspunde unui e-mail primit de la birou la 9 seara. Dacă așa stau lucrurile, de ce nu ar putea răspunde unui e-mail personal la ora 11 dimineața?

Recentele experimente cu concedii nelimitate, ore flexibile de lucru și alte proceduri asemănătoare sunt foarte importante și sunt menite să găsească strategia cea mai potrivită pentru succes și productivitate. Unii programatori, de exemplu, preferă uneori să lucreze de acasă pentru a se putea concentra pe un singur task de o importanță ridicată. Unii manageri elimină ședințe din timpul săptămânii pentru a nu se mai întrerupe din anumite activități, softurile de project management permit lucrul remote etc. Permisivitatea când vine vorba de a alege cum vrei să lucrezi este un bonus extrem de important pentru angajați și un criteriu în alegerea companiei în care vor să rămână.

Sursa: fastcompany.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •