Ar putea prezice Inteligența Artificială conflictele personale, înainte de o angajare?

Ar putea prezice Inteligenta Artificiala conflictele personale, inainte de o angajare?

Inteligența artificială în lumea afacerilor

Studiile au arătat că 56% dintre angajatori au o părere favorabilă inteligenței artificiale și tehnologiei conexe, cum ar fi robotica. Doar 20% dintre cei chestionați au văzut într-o perspectivă negativă aceste evoluții tehnologice. (În schimb, 49% dintre angajați au considerat benefică implicarea inteligenței artificiale în lumea afacerilor, iar 24% o percep ca pe un lucru negativ.)

Cu toate acestea, 52% din organizații au raportat într-un alt sondaj că este puțin probabil să adopte inteligența artificială în resurse umane în următorii cinci ani – 36% pentru că sunt de părere că întreprinderea lor este prea mică, 28% pentru că managementul superior nu consideră că este necesară.

Universitatea din Australia de Sud, lucrând îndeaproape cu Universitatea din Stuttgart, Universitatea Flinders și Institutul Max Planck pentru Informatică din Germania, a efectuat recent cercetări despre capacitatea IA de a discerne trăsăturile de personalitate prin mișcările ochilor. Studiul a presupus ca cei 42 de participanți să poarte ochelari capabili să urmărească fiecare clipit, în timp ce subiecții își desfășurau sarcinile de zi cu zi. După ce au compilat o mulțime de date, cei responsabili de studiu au descoperit că pot evalua cu exactitate patru dintre cele cinci caracteristici ale personalității primare ale fiecărui subiect – nevrotism, extraversiune, agreabilitate și conștiinciozitate.

Studiul fizionomiei (studiul expresiilor faciale) datează, de fapt, de pe vremea lui Aristotel, dar acest ultim studiu a dus lucrurile într-o direcție total diferită, o direcție care, evident, are implicații pentru organizațiile de pretutindeni – și implicații referitoare la relația cu  clienții, orientare în carieră și recrutare.

Într-o atmosferă din ce în ce mai competitivă, abilitățile interpersonale contează foarte mult. O predicție a personalității făcută de inteligența artificială, atunci când ea va fi disponibilă, va deveni un element care va schimba multe dintre regulile cunoscute pentru departamentele de resurse umane din fiecare industrie. Astfel de instrumente ar putea oferi mijloace pentru a descoperi angajații care nu numai că au talent, dar sunt și comunicatori naturali, buni colaboratori. Astfel de alegeri ar îmbunătăți considerabil șansele ca un angajator să poată stabili și menține un mediu de muncă armonios.

Între timp, până la apariția unei astfel de tehnologii, este posibil ca inteligența artificială să se concentreze asupra unor algoritmi pentru a face sarcini mai puțin impresionante, dar totuși importante, cum ar fi cernerea prin CV-uri și determinarea dintr-un interviu video dacă un candidat merită să participe la o discuție față în față.  

Tehnologia de soluționare a conflictelor bazată pe inteligența artificială există deja. Se numește cogSolv și poate discerne modul în care diferiți oameni își evaluează situația, simulează reacția lor la stimuli negativi și oferă cea mai bună rezoluție posibilă. Cu toate acestea, mai mult decât orice, îi ajută pe profesioniștii în domeniul resurselor umane să găsească rezolvare problemelor și împiedică micile obstacole să devină îngrijorări masive.

Citește și: Când va fi demis omul de inteligența artificială?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •