Ar putea prezice Inteligența Artificială conflictele personale, înainte de o angajare?

Ar putea prezice Inteligenta Artificiala conflictele personale, inainte de o angajare?

HR, angajări și inteligența artificială astăzi

Astăzi, profesioniștii în domeniul resurselor umane au acces la aplicații de coaching care oferă sfaturi despre modul în care colegii pot lucra, în ciuda conflictelor. De asemenea, în topul popularității se află bot-urile relațiilor, instrumente care pot determina dacă două persoane se vor înțelege sau nu: și își dau seama dacă va fi posibilă colaborarea prin citirea (din nou) a expresiilor faciale, precum și prin semne vocale.

Nu trebuie minimizat nici modul în care inteligența artificială poate ușura sarcina de zi cu zi a profesioniștilor în domeniul resurselor umane, eliminând astfel un factor de stres la locul de muncă. Chatbot-urile pot răspunde întrebărilor de rutină, repetitive, iar automatizarea permite angajaților să acceseze informații despre asigurare și alte beneficii. Acest lucru, la rândul său, eliberează personalul de resurse umane de sarcini inutile.

Acestea fiind spuse, tehnologia pare să ofere câteva posibilități promițătoare pentru gestionarea conflictelor, pe care profesioniștii în domeniul resurselor umane ar fi tentați să le ignore. Ar fi bine să urmărim tehnologiile actuale. Altfel, s-ar putea să ne regăsim în situația de săpa mult timp după niște informații pe care inteligența artificială le poate afla doar dintr-o clipire.

Citește și: Cum pot antreprenorii să folosească inteligența artificială în beneficiul marketingului digital

Inteligența artificială, preocuparea lumii moderne

  •  
  •  
  •  
  •  
  •