Bogdan Ion, EY: “Crește importanța diplomelor de competențe, în detrimentul celor de studii superioare”

EY anunta lansarea platformei sale de angajare GigNow in Romania

Platforma GigNow este deschisă tututor celor interesați să lucreze în proiectele dezvoltate de către EY sau de către clienții săi, fie în țara în care se derulează proiectul, fie de la distanță, având posibilitatea să contracteze un proiect punctual, să acopere o competență specifică sau să se alăture companiei într-o perioadă de creștere sezonieră a volumului de muncă. Durata proiectelor poate varia de la 3 la 12 luni, existând și posibilitatea angajării specialistului independent și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Pentru a avea acces la proiectele din platforma GigNow, candidații trebuie să se înregistreze și să-și depună aplicația pentru proiectele deschise. Avantajul pe care îl aduce platforma este că oferă candidaților atât opțiunea de a-și alege singuri contractele pentru care vor să aplice, cât și posibilitatea de a lucra cu o echipă dedicată de recrutare în identificarea proiectelor potrivite.

“GigNow aduce flexibilitatea și autonomia de care au nevoie oamenii de azi. După criza economică din 2008, când o parte din angajați și-au pierdut locurile de muncă, cei mai mulți rămași activi au devenit freelanceri. Între timp, tehnologia, mobilitatea forței de muncă și schimbarea generațională au accentuat fenomenul. În EY, ne este deja clar că atunci când apare nevoia de a gestiona un flux de lucru nu ne gândim automat doar la a angaja, ci avem în vedere un mix de opțiuni care includ: angajați part-time, full-time, centre de excelență, roboți, contractori. Platforma GigNow lansată de noi facilitează atât transparența, cât și agilitatea în interacțiunea dintre firmă și contractori și își propune să răspundă nevoii de flexibilitate tot mai puternică în piața muncii. Companiile care sunt încă rezervate în a utiliza și alte forme de colaborare trebuie să ia în calcul că relația de tip furnizor-client poate co-exista alături de cea de angajat-manager, uneori cu beneficii majore la nivel de productivitate”, a declarat Andreea Mihnea, HR Director EY România și Moldova și South East Europe Talent Leader.

Platforma GigNow asigură acum acces global și pentru freelancerii români la proiecte de top, EY alăturându-se prin această inițiativă organizațiilor care susțin și promovează flexibilitatea muncii. În același timp, prin acest demers EY își propune să identifice resurse de talent pe care să le conecteze la oportunitățile oferite de proiectele din platformă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •