Ce trebuie să știți despre interviul de angajare în 2018

Ce trebuie sa știti despre interviul de angajare in 2018

Piața locurilor de munca se schimbă și procesul de interviu se schimbă odată cu aceasta. Mai mult ca niciodată, companiile sunt în căutarea angajaților cu abilități stelare, dar le este foarte dificil să le găsească. De fapt, mai mult de 60% dintre recrutori au declarat că abilitățile soft nu sunt depistate întotdeauna în timpul procesului de interviu.

Cei de la LinkedIn au vorbit cu mii de recrutori și manageri din întreaga lume pentru a afla despre modul în care aceștia își selectează candidații în acest nou peisaj profesional. Cu toții avem idei diferite despre cum arată succesul, dar indiferent de cariera sau calea pe care o alegeți, iată câteva insight-uri pe care le-au aflat ei și care ar putea să vă ducă mai aproape de succes.

 • Interviurile tradiționale continuă să aibă întâietate. Deși au existat numeroase inovații în sfera de intervievare, majoritatea profesioniștilor care se ocupă de angajări încă mizează pe standardele din industrie – ecrane telefonice, interviuri structurate și de grup (numite și panel) și sarcini de lucru – ca fiind cea mai eficientă modalitate de evaluare a candidaților. Cu toate acestea, recrutorii eșuează într-o anumită privință: evaluarea abilităților soft.
 • Noi instrumente de lucru. Companiile își dau seama că există schimbări care trebuie făcute pentru a combate prejudecățile în angajare și pentru a se asigura că găsesc cea mai bună persoană pentru lucru. Există mai multe instrumente pe care recrutorii le folosesc acum, inclusiv evaluări ale abilităților soft, întâlniri într-un cadru mai neobișnuit, chiar mobilizând realitatea virtuală pentru a accesa această nouă clasă de abilități extrem de importante.
 • Viitorul interviului. Cel mai proabil, foaia de parcurs pentru interviu nu va mai fi niciodată la fel. Au trecut vremurile în care trimiteați CV-ul la sute de recrutori. Este de așteptat să vedeți tactici de interviu mai complexe, bazate pe cercetare, cum ar fi audiții pentru locul de muncă, evaluarea abilităților soft și evaluări de realitate virtuală.

Acum că știți ce se schimbă, iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că sunteți pregătiți:

 • Pregătiți-vă pentru întrebările interviului comportamentale. Întrebările interviului comportamental pot fi cea mai dificilă parte a interviului și sunt în fruntea listei de tehnici pe care managerii le folosesc pentru a verifica abilitățile soft. Adesea, ei caută abilități de muncă în echipă, leadership și gestionare a timpului.
 • Evidențiați abilitățile potrivite. Este posibil care cel care face prima scanare a CV-ului vostru să nu fie o persoană, adesea fiind sistemele tehnologice cele care aruncă prima privire pentru a se asigura că potențialii candidați au ceea ce caută compania. Aceasta înseamnă că este important conținutul din CV.
 • Vorbește cu cineva care deține informațiile potrivite. Nu este nimic mai valoros decât o conversație cu cineva care deține cunoștințele necesare pentru a face următorul pas în carieră.

Foto: wynpnt / pixabay.com

 •  
 •  
 •  
 •  
 •