Cum să angajezi oameni din afara industriei tale

Cum sa angajezi oameni din afara industriei tale

3. Poartă discuții deschise

Indiferent că ne place sau nu, suntem predispuși să punem etichete: Un studiu sugerează că impresiile făcute în primele 10 secunde ale interviului afectează întregul rezultat al acestei interacțiuni. Pentru a depăși orice părtinire inerentă, încadrează întrebări cu răspuns deschis pentru a permite șansa candidaților să discute despre cum își pot aplica experiențele în moduri noi sau diferite.

Citește și: 6 întrebări pe care trebuie să le pui înainte să angajezi muncitori la distanță

În loc să te concentrezi pe rezultatele obținute de candidați, întreabă-i ce pași au făcut pe parcursul obținerii acestor rezultate. Răspunsurile lor te vor ajuta să determini dacă au fost cu adevărat implicați în proces sau pur și simplu au acționat robotic. Ascultă cu atenție atunci când candidații răspund pentru a prinde acele abilități transferabile în acțiune. Este posibil să înveți ceva nou sau conversația poate genera o idee nouă sau un concept pe care nu l-ai luat în considerare anterior.

În timp ce întrebările ar trebui să fie deschise, interviul ar trebui să fie mai structurat. Cercetările sugerează că interviurile lipsite de structură sunt mult mai puțin fiabile pentru a prezice succesul viitor în locuri de muncă. Creează-ți un cadru clar și logic pentru procesul de interviu pentru a te asigura că toți candidații au condiții echitabile, indiferent de experiența lor.

O rețetă pentru inovație durabilă

Pentru a asigura diversitatea gândirii în cadrul organizațiilor lor, liderii trebuie să fie deschiși la schimbarea și creșterea care o însoțește. Organizațiile mai mici în care doar una sau două persoane îndeplinesc roluri cheie au mai multe șanse să angajeze același tip de persoane pentru a menține un anumit grad de continuitate, dar acesta poate fi un ciclu vicios, iar întreprinderilor care aleg să rămână la status quo le va fi dificil să se dezvolte sau să se extindă.

Aducerea în perspective diverse poate fi, de asemenea, un beneficiu uriaș pentru cultura locului de muncă și implicarea pe termen lung. Construind relații și lucrând cu acei indivizi care au experiențe și experiențe diferite, întreaga echipă poate învăța noi abilități. Această abordare organică a angajamentului continuu poate asigura membrilor echipei care au fost în jur de multă vreme să nu se simtă niciodată blocați sau plictisiți în rolurile lor, asigurând în același timp organizația dvs. să promoveze inovația și perspective noi în anii următori.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •