Dacă ești în punctul de a accepta oferta pentru un nou loc de muncă, ar trebui să iei în considerare contraoferta șefului tău?

Daca esti in punctul de a accepta oferta pentru un nou loc de munca, ar trebui sa iei in considerare contraoferta sefului tau

Ia în considerare posibilele repercusiuni ale acceptării ofertei. Rugaţi să elimine cât mai multe consecințe negative ale acceptării unei contraoferte, aproape 80% dintre directorii executivi și 60% dintre liderii în resurse umane au menţionat scăderea încrederii și compromiterea reputației în rândul directorilor și ai membrilor consiliului de administrație ai companiei actuale a angajatului. Aproape 80% dintre directorii executivi și 67% dintre liderii resurselor umane au declarat aceleași consecințe cu consiliul de administrație și cu directorii companiei respinse. Iar 71% dintre directorii executivi și 67% dintre liderii în resurse umane au mai spus că superiorii actualei companii vor pune la îndoială loialitatea angajatului.

Alte consecințe negative includ un șef care se poate simți șantajat și colegi care se răzbună ca reacţie a ceea ce văd ca tratament special. Trebuie, de asemenea, luată în considerare și reputația ta în afara companiei. „Trebuie să urmăriți daunele reputaționale care vin împreună cu acceptarea unei oferte și apoi refuzând-o”, spune un fost director executiv pentru o divizie majoră a unei bănci globale. „Oamenii știu că dacă s-ar întâmpla o dată, s-ar putea întâmpla din nou.”

Uită-te la istoric. Care sunt șansele ca acceptarea unei contraoferte să fie bună pentru cariera ta? Respondenții studiului au estimat, în mod diferit, că contraofertele au rezultate bune în numai 5% până la 25% din cazuri. „În experiența mea, contraofertele nu funcționează în proporție de 95%”, spune Jenny McCauley, care în prezent este vicepreședinte senior al Administrației Southwestern Energy și a lucrat în domeniul HR la alte companii precum JPMorgan Chase și Hilton Hotels. „Și atunci când funcţionează, este de obicei doar pe termen scurt – cineva care a vrut să plece va pleca oricum în cele din urmă.” Un manager responsabil de venituri pentru o companie de securitate cibernetică este de acord, deși el a aplicat contraoferte și a sprijinit practica în organizațiile pe care le-a condus: „Observațiile mele îmi spun că oamenii care acceptă vor pleca la un moment dat, fie că va fi într-un an sau doi ani”.

Citește și Mai reușește educația universitară să pregătească oamenii pentru un loc de munca?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •