Siguranța locului de muncă trece în prim-plan. Companiile își reorientează prioritățile

Siguranta locului de munca trece in prim plan. Companiile isi reorienteaza prioritatile 0

Ce își doresc companiile

În condițiile crizei de personal cu care se confruntă economia de câțiva ani, recrutarea angajaților profesioniști a ajuns la același nivel de importanță cu extinderea business-ului.

Dincolo de așteptările angajaților, potrivit Barometrului Frames&TrainYourBrain, cele mai multe companii vor continua să extindă beneficiile acordate angajaților.

67% dintre angajatori au declarat că sunt dispuși să ofere mai multe beneficii salariaților, în timp ce 28% au afirmat că au deja un sistem de bonificație care își arată efectele. 15% au evitat să răspundă invocând, în marea lor majoritate, incertitudinile din economie.

Domeniile care vor atrage cea mai dinamică evoluție pe piața de HR în acest an vor fi, potrivit estimărilor companiilor, IT-ul, menționat de 65% dintre respondenți și retailul (56%).

În topul sectoarelor cu cea mai dinamică evoluție pe piața resurselor umane, se vor afla și serviciile (47%), sectorul medical/pharma (28%), sectorul construcțiilor (22%), serviciile de suport (17%) și industria auto, inclusiv service-uri (16%).

Interesant este că, dacă anul trecut sectorul construcțiilor se afla în prim-plan (52%), în 2019 cererea de muncă în acest sector se anunță a fi mai redusă, fenomen pus în legătură directă cu deciziile privind majorarea salariului minim în construcții și încetinirea activității în acest sector, urmare a scumpirii creditării.

Întrebați care sunt cele mai noi beneficii intrate în pachetele de motivare a angajaților, cei mai mulți oameni de afaceri au menționat abonamentele de servicii medicale (31%), cursurile de pregătire și formare (27%) și abonamentele la sălile de fitness (15%), precum și biletele la diverse evenimente artistice (spectacole de teatru, film, concerte etc.) (9%).

Cea de-a V-a ediție a Barometrului Frames&TrainYourBrain a fost realizată în perioada 1-15 februarie 2019, pe un eșantion de 500 de respondenți din tot spectrul economic (oameni de afaceri, manageri din companii, responsabili HR, angajați). Metoda folosită a fost interogarea online&telefonică, iar marja de eroare este de +/- 3%.

Foto: Pixabay

Citește și 4 modalități de a minimiza fluctuaţiile de personal prin revizuirea strategiei tale de recrutare